Menu

Peșterile de la Longyou și cele 10 mistere nerezolvate ale lor

f_350_200_16777215_00_images_Pesterile_din_longyou_china_.jpg 
În urmă cu 23 de ani, în China a fost descoperit un complex de peșteri, la Longyou. Acesta cuprindea 24 de 
Istoria descoperirii:
În iunie 1992, un țăran chinez a  vrut să scoată apa dintr-una din peșterile locale din regiune. După 17 zile de pompat, apa a dezvăluit niște structuri subterane imense, ce conțineau niște pietre sculptate. Erau 24 de încăperi, mai mult artificiale decât structuri naturale. Suprafața lor ocupa mai mult de 2000 de metri pătrați și înălțimea maximă era de 30 de metri. Se puteau vedea în interior pietre sculptate dispuse simetric, iar pe pereți - o mulțime de semne ciudate. 
În anul 2000, în altă localitate, Huashan,  un alt chinez a descoperit alte peșteri asemănătoare. 
Sunt, în total, 36 de grote, care se extind pe o lungime de circa 5 kilometri de-a lungul dealului. Arheologii încă nu și-au dat seama, cine, când și cu ce scop le-au construit. Ele au primit numele de “Grotele mistice de pe Dealul Florii” (după locul unde au fost descoperite). 
Cea mai mare grota, grota nr.35, are 18 metri înălțime, 170 de metri lungime și ocupă 12.000 de metri pătrați. În interiorul grotei se află 26 de stâlpi de piatră, dar și multe paturi, poduri, clădiri și piscine, toate de piatră!
Foarte interesant e faptul că nu există mențiuni și, în interiorul peșterilor nu s-au găsit inscripții legate de cei care le-au construit… Se presupune, doar, că au legătură cu începuturile taoismului în China. O alta ipoteză spune că puteau fi baze subterane secrete pentru extratereștri!
Aceste fermecătoare peșteri artificiale, despre care se crede că datează de acum cel puțin 2000 de ani, sunt una dintre cele mai mari opere arhitectonice subterane a timpurilor antice.
Cele 10 mistere nerezolvate:
Pesterile Longyou reprezinta o adevarata enigma pentru oamenii de stiinta. Conform Ancient Origins, exista zece mistere nerezolvate în legatura cu acestea.
1. Cum au fost construite?
O estimare aproximativă a calculat că, pentru a realiza peșterile, a fost dislocată  o cantitate de rocă de până  la 1 milion de metri cubi. Pentru asta ar fi foast nevoie de cel puțin o mie de oameni angajați la săpat, zi și noapte, fără oprire, timp de șase ani. În plus, nu sunt cunoscute deloc  uneltele utilizate pentru spat. Niciuna dintre ele nu a fost găsită în peșteri. Oamenii de știință nu știu cum s-ar fi putut obține această simetrie, precizie și asemănări între diversele peșteri.
2. Nu există dovezi ale construcției
Până în prezent, nu există nicio urmă legată de construcția lor, existența lor nu poate fi găsită în documentele istorice, lucru neobișnuit, având în vedere amploarea proiectului. În plus, deși excavarea a cerut îndepărtarea unui milion de metri  cubi de rocă, nu există dovezi arheologice care să explice unde se află materialul rezultat.
3. De ce au fost gravați pereții?
Peșterile din Longyou sunt toate cioplite, de la podea până la tavan, cu linii paralele pe aproape fiecare suprafață. Efectul final este de mare uniformitate, lucru care a necesitat o imensă abilitate și nenumărate ore de muncă. De ce? Au o semnificație simbolică? Unicul decor similar cunoscut se găsește pe niște obiecte de ceramică datate între 500 și 800 î.Hr.
4. Lipsa de viață acvatică
Când au fost descoperite, cavitatea era scufundată în apă, probabil de ceva timp. Inițial, s-a crezut că au fost “iazuri fără fund”. Numai atunci când apa a fost complet pompată afară s-a realizat că e vorba de structuri artificiale. 
Majoritatea satelor din sudul Chinei sunt situate în imediata apropiere a iazurilor naturale foarte adânci (denumite “fără fund”). Aceste rezervoare de apă au o mare varietate de pește. Cu toate acestea, după ce apa a fost scoasă din Peșterile Longyou, nu s-a putut găsi un singur pește sau orice altă formă de viață.
5. Cum au putut să fie atât de bine conservate peșterile?
Una dintre cele mai interesante chestiuni este a întelege modul în care peșterile și-au menținut integritatea structurală pentru mai mult de 2000 de ani. Nu există semne de prăbușire, sau mormane de moloz și nicio ruină, în ciuda faptului că, în unele zone, zidurile au o grosime de doar 50 de cm. De-a lungul secolelor, zona a suferit numeroase inundații, dezastre și războaie. Din cauza mișcărilor geologice, munții și-au schimbat morfologia, dar interiorul peșterilor, forma și gravurile și-au menținut precizia lor originală, ca și cum ar fi fost construite doar cu puțin timp în urmă!
6. Cum au reușit constructorii să lucreze pe întuneric?
Din cauza marii adâncimi a peșterilor, unele zone din partea inferioară sunt scufundate în întuneric total. Totuși, și pereții din aceste zone au fost decorați cu mii de linii paralele. Cum au lucrat în întuneric?
Potrivit lui Jia Gang, profesor la Universitatea Tongji, specializată în construcții civile, producătorii ar fi putut folosi lămpi cu combustibil. Cu toate acestea, având în vedere vastitatea camerelor, ar fi fost nevoie de sute de lămpi. Curios este că plafonul peșterii nu prezintă semne de funingine.
7. Peșterile au fost proiectate pentru a fi conectate?
Deși suprafața totală este de 30.000 m², cele 36 de peșteri sunt răspândite pe o zona foarte mică. Având o astfel de densitate, este discutabil dacă peșterile au fost proiectate pentru a fi conectate între ele. Care ar fi scopul realizării mai multor peșteri separate, dar apropiate, fără conectare între ele? În multe zone, pereții care separă peșterile sunt foarte subțiri, doar 50 de cm, dar nu sunt niciodată legate.
8. Cine le-a construit?
Se crede ca peșterile datează din perioada anterioară dinastiei Qin, fondată în 212 î.Hr. Cu toate acestea, nimeni nu are nicio idee cine ar fi fost în măsură să realizeze o astfel de lucrare. Unii cercetători susțin că nu este nici posibil, nici logic ca aceasta să fi fost efectuată de către locuitorii din satele învecinate. Numai un împărat ar fi putut –o comanda. Dar dacă a fost așa, de ce nu există documente istorice care să le ateste existența?
9. Cum le-au realizat cu o astfel de precizie?
Desenul pesterilor este delicat și sofisticat, iar acuratețea realizării indică un nivel înalt de măiestrie. Semnele cioplirii sunt uniforme și precise. Dupa cum explică Yang Hongxun, un expert de la Institutul de Arheologie al Academiei Chineze de Științe Sociale, constructorii antici care au lucrat într-o peșteră nu puteau vedea ce faceau ceilalți în peștera vecină. Cu toate acestea, pereții peșterilor trebuiau sa fie paraleli, în caz contrar s-ar fi rupt peretele lateral. Acest lucru înseamnă că tehnicile de măsurare ar fi trebuit să fie foarte avansate. Constructorii erau în posesia unui sistem sofisticat de cartografiere a cavității, capabil să calculeze în avans mărimea, poziția și distanțele între peșteri. 
10. În ce scop erau folosite?
Au existat multe teorii, dar până acum niciuna dintre ipoteze propuse nu reusește să ofere o explicație convingătoare asupra utilizării lor. Unii arheologi au sugerat - și e ipoteza cea mai puțin probabilă - că peșterile erau mormintele împăraților antici. Dar n-a fost găsit niciun obiect funerar, ori morminte. Alții au presupus că acestea sunt rezultatul extracțiilor miniere. Dar, dacă ar fi fost așa, de ce au creat astfel de decorațiuni precise pe fiecare suprafață a cavitații?
În ciuda deceniilor de cercetare, Peșterile din Longyou rămân înca un mister nerezolvat. Ceea ce este sigur este ca avem din ce în ce mai multe dovezi care arată că strămoșii noștri erau capabili să creeze lucruri minunate.(sursa: www.epochtimes-romania.com)
În continuare, o selecție cu mai multe imagini din aceste peșteri:
 
 
 
embed video plugin powered by Union Development