Menu

Oamenii care nu mănâncă și nu beau apă. Ei se hrănesc cu energie solară

f_350_200_16777215_00_images_Om_si_soare.png 
Știați că în lume există peste 3000 de oameni, care trăiesc fără mâncare și fără apă? Ei sunt numiți ”autotrofi”, un termen care reprezintă organismele capabile să transforme energia solară în hranș, prin fotosinteză.
Dieta cu energie solară este un proces pe care acești oameni îl adoptă treptat. Primul pas este privirea soarelui dimineața, atunci când răsare, iar această ședință de privire a soarelui se mărește treptat. Când se ajunge la 15 minute de privit, pofta de mâncare se diminuează, iar la 30 minute creierul dezvoltă o capacitate de stocare a energiei solare, care va fi transformată în energia necesară activităților umane. 
Modul de viață al oamenilor autotrofi îi lasă pe oamenii de știință uluiți, nefiind în stare să explice acest fenomen. Unul din aspectele pe care aceștia nu-l înțeleg este prezența unei cantități suficiente a vitaminei B12, vitamina absolut necesară organismului uman, în corpul autotrofilor, deși acesta se regăsește doar în hrana de origine animală.
f_350_200_16777215_00_images_Prahlad_Jani.jpg 
Unul din cele mai incredibile cazuri din cadrul oamenilor autotrofi îl reprezintă indianul Prahlad Jani, care are 83 ani și a renunțat la hrana solidă și lichidă de la vârsta de 8 ani. De atunci duce o viață de ascet, rugându-se și meditând zilnic. Este adept al zeiței Amba și declară că este hrănit cu apă divină printr-o gaură din bolta peșterii unde trăiește. Jani a fost studiat timp de 15 zile de o echipă formată din 30 medici specialiști, care i-au monitorizat funcțiile vitale la spitalul Sterlin din Ahmedabad.
Cercetătorii i-au interzis indianului chiar să facă baie, spunând că apa hidratează corpul prin piele. Indianul i-a șocat pe medicii care îl monitorizau. Eși nu a consmat nimic, funcțiile organelor interne nu i s-au modificat și nu a manifestat nici o afecțiune. Un alt fapt inexplicabil: urina i s-a format în vezica, însă ulterior era absorbită de pereții vezicii.f_350_200_16777215_00_images_Hira_Ratan_Manec.jpg 
 
Un alt caz, la fel de uluitor este înregistrat tot în India. Fizicianul Hira Ratan Manek, în vârstă de 78 de ani, a renunțat în mod deliberat la mâncare în urmă cu 20 de ani. În 2008 a declarat, la un moment dat, că mâncase, totuși, de 6-7 ori, în ultimii 13 ani.
Ratan a fost studiat și supravegheat de specialiști de mai multe ori, ultima oară pe parcursul a 411 zile. În tot acest timp s-a hrănit doar cu apă și energie solară. Specialiștii l-au numit „fenomenul HRM” și nu au găsit nici o explicație științifică care să elucideze acest caz. Ratan își explică decizia alegerii acestui mod de viata prin faptul ca hrana solida crează toxine iar corpul uman are doar de suferit în timp ce hrana solară reda corpului abilitatea naturală de a trăi activând un procent foarte mare de funcții ale creierului.
Cei doi indieni, Jani și Ratan, au participat, alături de mai mulți subiecți, la un studiu realizat de Health Care International Multitherapy Institut în cadrul căruia au fost monitorizați. Experimentul a durat 200 zile iar în această perioadă Ratan a băut doar apă fiartă, deși de obicei consuma 9 tipuri de lichide. În timpul acestui experiment s-a observat o scădere dramatică a nivelului de zahăr în sânge al subiecților, până la limita de risc letal maxim, dar aceștia nu prezentau nici un simptom.f_350_200_16777215_00_images_Michael_Werner_.jpg 
 
Un alt exemplu grăitor este doctorul Michael Werner din Brunswick, specialist în chimia cancerului. Dr. Werner are 66 de ani și nu a mai mâncat hrană solidă de la revelionul din 2001, când a suferit o indigestie. Înainte sa renunțe la vechiul sau mod de viață acesta s-a informat despre hrana solară citind și consultându-se cu o cunostință care experimenta această metodă. Dieta sa zilnică este formată din 4 cești de cafea, 2 sucuri de fructe naturale și, ocazional, un pahar de vin plus soarele dimineții. Undeva între o jumătate de litru și un litru de lichid pe zi.
 A avut nevoie de 3 săptămâni pentru a se adapta, însă efectele au fost uimitoare. Dintr-un om supraponderal și epuizat după o zi de muncă s-a transformat într-un om care aleargă în fiecare dimineață 3 km, joacă tenis și are nevoie de doar 5 ore de somn în fiecare noapte.
Werner recunoaște ca transformările de la începutul acestei diete sunt îngrijorătoare având în vedere că se slăbește dramatic iar pielea are un aspect de pruna uscată, dar odată ce se trece peste această perioadă nu mai simți nevoia să consumi nimic și ai parte de niște beneficii imense: rezistența uluitoare a organismului, putere de regenerare mult mai mare și o memorie care se transformă într-un stick. Oricât de incredibil ar părea, cazul lui este o realitate, fapt pe care l-a demonstrat pe parcursul a două studii la care a participat.f_350_200_16777215_00_images_Zenaida_baranova.jpg
 
Zinaida Baranova este un autotrof din Rusia, în vârstă de 78 de ani, care nu mai consuma hrană solidă din anul 2000. Hotărârea a luat-o în urma unei depresii puternice care a încercat-o după ce fiul ei a murit, la doar 18 ani. Ciudat este că nu mai poate percepe mirosul de mâncare, deși simțul mirosului i-a rămas intact. În urma unui studiu efectuat de cercetătorii de la Institutul Bauman s-a constatat că vârsta biologică a acestei femei părea de 30 de ani.
Deși a fost dificil să se adapteze la acest stil de viață, răsplata i-a fost pe măsură, pentru că dintr-o femeie cu o boală cronică la stomac și simptomele specifice vârstei a ajuns complet sănătoasă.