Menu

Pampersii României miros a PDL, PSD şi PNL

romaniaÎn această ţară orice numire pe orice funcţie, în orice domeniu, este politică. Obositor de politică. Cred că generaţia de ţânci se va obişnui deja cu partidele politice înainte de a schimba scutecele şi suzeta pe pantaloni scurţi. Infirmiera de la grădiniţă este membru PNL, tanti care-i face grişul cu lapte este PSD iar educatoarea este poate PDL.

Tot drumul iniţiatic al românului este pavat astfel cu politruci. Mă-sa este lipitor de afişe USL, iar tac-so este la PRM. Bunicii sunt cu Becali, cei dinspre mamă, cei dinspre tată sunt PRM-aripa Funar. Poştaşul este şi el USL, probabil, că altfel nu avea job la stat. La fel şi taxatoare de bilete de la RATB. A trebuit să strige la miting Jos Băsescu ca să aibă un scaun pe care să-şi frece curul. La fel şi cei trei contabili, doi jurişti şi alte pupeze absolvente de Spiru Haret sau Dimitrie Cantemir

Politicul este în tot şi în toate. Nu te poţi angaja în primării, în prefecturi, în cejeuri, în toate deconcentratele, în companiile de stat, în regiile de stat, dacă nu ai carnetul celor de putere. Directori, inspectori, preşedinţi, purtători de cuvânt, portari, femei de serviciu, contabili, jurişti, peste 50% din aceştia fiind catastrofali profesional au fost angajaţi doar pentru că ştiu să mânuiască aracetul pe afişe, au plămâni să strige la mitinguri, au picioare deschise cum trebuie, au buze rotunde, au loialitate, au obedienţă. Nu au o singură calitate. Adică aceea de a fi profesionişti.

Mai mult politrucii au penetrat toate Consiliile de Adminsitraţie. Afli că la Teatru sau la Muzee sunt membrii CA, fochişti, electricieni, agronomi. Afli că la companiile de stat în CA-uri sunt frizeriţe, coafeze, pensionari, manichiuriste şi alte soiuri de zoo-politikon.

Traiectul în viaţa al unui minor este presărat astfel cu aceste anomalii – directorul de grădiniţă este pus politic, cel de şcoală la fel, rectorul de facultate nu mai spun. Directorul de spital este politic, directorul de la finanţe, de la CEC. 

Un întreg aparat de slujbaşi ai statului este colorat în cele trei culori. Fiecare judeţ, sau fiecare instituţie de judeţ are trei membrii importanţi. Vasile, Ion şi Gheorghe. Unul e PSD, altul PNL şi altul PDL. Asta de 10 ani. Toţi trei lucrează la aceeaşi deconcentrată. Unul e principal, ceilalţi doi sunt adjuncţi sau oricum pe acolo prin conducere. Ei sunt foarte buni prieteni, deşi se mai ceartă câteodată. Dar au învăţat cutuma. Când vine la putere partidul lui, ceilalţi se daun la o parte, pentru că ştiu că aşa se va întâmpla şi data viitoare. Astfel, din 2000 şi până azi, toate instituţiile statului au fost conduse de aceşti trei indivizi prin rotaţie. Fiecare şi-a creat un aparat propriu. În sensul că atunci când se schimbă conducerea iar Vasile devine director general, acoliţii lui devin şefi de departamente. 

De aceea azi, adolescenţii de intră în partide. Pentru că au aflat că asta este reţeta succesului. În foarte scurt timp politcianismul le va intra în ADN. Unii se vor naşte cu ADN roşu, alţii galben şi alţii portocaliu. Ca şi mirosul din pamapersi. 

 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK