Menu

BREAKING NEWS ! Băsescu semnalează naţiunii: PONTA ESTE UN ESCROC CARE JEFUIEŞTE ROMÂNIA

 basescuÎn urmă cu câteva momente, cotidianul “România liberă” a publicat un amplu interviu cu preşedintele României. Păstrându-se în limitele unui limbaj civilizat, Traian Băsescu transmite românilor, dar şi Europei, ideea că avem un premier în care nimeni nu poate avea încredere,  corupt, pus pe jaf naţional.

Iată ideile principale ale acestui interviu şi modul “crud” în care trebuie ele citite.

Ponta este un escroc, zice, în subtext, Traian Băsescu, un om care nu are respect pentru lege:

“Victor Ponta pare a fi un premier fără respect pentru lege. El pur şi simplu vrea ceva ilegal.”

Dovada că Victor Ponta procedează în stil mafiot o reprezintă tentativa de privatizare a CFR Marfă:

“ La al doilea tur al licitaţiei, în care nu-mi dau seama ce competiţie a fost, fiindcă GFR a rămas singurul ofertant şi, pe de altă parte, tocmai atunci Guvernul a transformat datoriile în acţiuni ale statului. Acest lucru trebuia făcut înainte de începerea licitaţiei. Pe mine m-a surprins şi timpul scurt în care s-a desfăşurat privatizarea. Din mai anul trecut şi până acum, Victor Ponta ar fi avut timp să facă o documentaţie despre companie şi apoi să fi pus pe picioare un tur de prezentare a CFR Marfă în marile capitale europene şi chiar dincolo de ocean. Dacă anunţi privatizarea de pe o zi pe alta şi dai termen 30 de zile, e foarte greu să presupui că vei avea un investitor strategic.”

Interesele, spune Băsescu, sunt ale cuplului Ponta - Fenechiu:

“ Nepriceperea a jucat şi ea un rol, dar par să existe şi nişte interese ca GFR să preia compania.”

Băsescu reia ideea că Victor Ponta este un escroc:

“De la Victor Ponta te poţi aştepta oricând la lucruri ilegale sau la situaţii în care nu are curajul asumării responsabilităţii funcţiei.”

Apoi, preşedintele revine la aceeaşi idee, reformulând-o pentru ca lucrurile să fie înţelese clar:

“Premierul a acoperit ţara cu minciuni, începând cu cele 10 miliarde euro care pretinde că vor fi investite anul acesta, până la povestea cu kazahii de la Rompetrol, pe care spune că a rezolvat-o, dar România a pierdut 400 milioane de dolari, sau chestiunea plagiatului soluţionat atât de penibil prin intermediul fostului ministru al Educaţiei.”

De ce reacţionează preşedintele aşa cum nu a mai făcut-o niciodată ? Fiindcă nu mai poate suporta:

“Am trecut de etapa în care să mai pot tolera felul în care guvernează: ineficient, cu foarte multe minciuni, dezinformare şi fără să ia în seamă unul dintre interesele naţionale: absorbţia fondurilor europene.”

La un moment dat, Băsescu explică limpede, cu subiect şi predicat, de ce penalul Relu Fenechiu a fost păstrat în Guvern, în pofida semnalelor CE şi a bunului simţ:

“Nu ştiu ce cadou a vrut să-i facă lui Relu Fenechiu, dar eu în locul lui aş fi fost mult mai prudent, până când vedeam că investitorul declarat câştigător are şi banii de cumpărare, şi cei de investiţii. Aici însă poate fi un aranjament murdar, de care Victor Ponta nu pare a fi străin şi în care şi-ar dori cu orice preţ să atragă şi CSAT”.

Pactul de coabitare nu e ce pare a fi, ci o modalitate de a-l ţine pe Ponta sub control. Se pare că această modalitate nu mai este eficientă:

“ Acest pact este tocmai semnul neîncrederii.”

Acestea fiind ideile, se pare că Traian Băsescu a transmis cel mai clar şi mai dur mesaj cu putinţă către guvernarea USL şi, în mod direct, către naţiune.

Suntem guvernaţi, spune Băsescu, de un premier neserios, mincinos şi escroc.

Credem sau nu în afirmaţiile lui Traian Băsescu, ele rămân, totuşi, de o gravitate fără precedent în contextul relaţiei preşedinte - premier în ultimii 23 de ani.

 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK