Menu

CAZUL MIRCEA MARIAN, O COPILĂRIE. Un senator a cerut alungarea cu pietre a unui ziarist

lapidare.jpg“Evenimentul zilei” , “Adevărul” și alte mari publicații au reacționat azi cu indignare față de agresarea fizică a ziaristului Mircea Marian de către revoluționarul închipuit Mihai Voicu.

Ne exprimăm aceeași profundă indignare și cerem organelor abilitate să declanșeze procedurile necesare pentru pedepsirea exemplară a vinovatului.

Libertatea de opinie nu trebuie să sufere de frica pumnilor.

Trebuie să remarc însă că solidaritatea de breaslă nu se manifestă întotdeauna la fel, mai ales când e vorba despre presa de provincie.

În urmă cu doi ani, senatorul (pe atunci) Emilian Frâncu a cerut, în cadrul unei conferințe de presă, să fiu alungat cu pietre din orașul Rm. Vâlcea din cauză că am criticat managementul de la Oltchim.

Noroc că reședința mea permanentă nu e în Vâlcea, ci în Argeș.

Acum, Oltchim e în insolvență, managerul Roibu e dat afară, iar fostul senator e primar suspendat și arestat preventiv pentru luare de mită.

Când am scris, la vremea respectivă, că ar fi posibil ca un nebun să ia în serios cererea senatorului de a fi lovit cu pietre, nimeni nu mi-a fost alături.

Am protestat la televizor, am protestat, în scris, la conducerea centrală a PNL, am trimis mailuri câtorva redacții din presa centrală și nu am obținut nicio reacție.

Iată deci că și indignarea colegilor de breaslă e funcție de audiență.

Mircea Marian scrie la Evz, apare la B1 Tv și e mult mai cunoscut decât unul care scrie la “Criterii politice” și apare la postul regional VTV.

Iar eu care credeam, ca fraierul, că libertatea presei e o valoare în sine și trebuie apărată oricând și oriunde…

 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK