Menu

Incredibil! Scrisoarea deschisă a premierului Ponta către redacţiile Frankfurter Allgemeine Zeitung şi Nature

ponta1.jpg

„Stimată redacţie m-am gândit să aplic în fapt recomandările raportului Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi să vă atrag atenţia că aţi fost cei mai virulenţi critici ai magistraţilor din România.

Cu această ocazie vă ordon să încetaţi atacurile mizerabile asupra unor procurori sau foşti demnitari, miniştrii ai justiţiei din România sau chiar actuali.

Aşadar rog în mod direct şi personal ca cele două instituţii cărora eu le adresez această scrisoare - Frankfurter Allgemeine Zeitung şi Nature – să se oprească odată din acest joc murdar care a dus prejudicii grave imaginii justiţiei din România.

Nu e normal ca un procuror pe acea vremea, subsemnatul, membru în CSM să fiu terfelit, înjurat, acuzat drept palgiator, imaginea mea a avut de suferit în toate cancelariile europene, stimată redacţie. Atacurile împotriva unor adevăraţi magistraţi cum ar fi Mona Pivniceru, soţii Costiniu, oameni care împart în România dreptatea au fost ample materiale nocive în presa internaţională.

De aceea respect şi salut azi raportul MCV care îmi sugerează să mă ocup direct de asemenea ingerinţe în actul de justiţie.

Alături de Frankfurter Allgemeine Zeitung, Nature, redacţiile Evenimentul Zilei, România Liberă, Adevărul şi chiar şi Gândul au dus la aceste atenţionări directe din partea Comisiei Europene.

Nu e normal ca un procuror, care din întâmplare este şi prim ministrul acestei ţări să fie făzut zob în presa din România şi implicit în cea externă. Ce vină au domnii Chiuariu, Mona, pentru că sunt magistraţi. Nu mai spun că un mare jurist se află azi închis la Jilava în urma defăimării în respectivele reviste.

Salut pe această cale reacţia promtă a trustului Intact, singurele ziare Jurnalul, Cotidianul şi posturile Antena care au sărit în ajutorul democraţiei din România.

Aşadar atrag atenţia celor mai sus amintite, că prin denigrarea continuă a magistraţilor vor duce la un alt raport MCV şi mai dur şi se fac vinovate (gazetele) de amânarea intrării României în spaţiul Schengen.”

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN