Menu

Biserica și evaziunea fiscală

 

evaziune.jpgBiserica ortodoxă din România a ajuns un club legal în care se practică ilegalităţi. Multe cuprinse de codul penal sau de cel comercial. Interzicerea prelaţilor de a candida, de a face politică, nu a rezolvat problema. Problema amestecului preoţilor în politică. Marii şmecheri din fruntea Bisericii au mirosit că pot manipula prostimea. Şi politicienii. Şi Biserica primeşte bani cu grămada de la stat ( Guvern. consilii judeţene, primări) de parcă România ar fi un stat religios şi nu unul laic. 

Preoţii de fapt tranzacţionează influenţa lor faţă de mase. E o mită electorală iar partidele, parlamentarii au căzut victime popilor. Le fac jocul. Şi se fac că nu văd averea imensă a acestora. Majoritatea au pe hârtie un salariu minim dar au vile, în curţile vilelor au jeepuri, preotesele au joburi bune, copiii învaţă la şcoli scumpe. 

În Biserica ortodoxă mita e la ea acasă. Mita şi şpaga. Se cumpără intrarea la seminare, intrarea la facultăţi, se cumpără parohii, se plăteşte bir marilor şmecheri . În consiliile eparhiale au intrat politicieni. Peste tot. Din toate partidele. Biserica ortodoxă se face vinovată însă nu atât de jecmănirea prostimii care plăteşte din sărăcia ei fără să crâcnească popilor, ci mai ales de evaziune fiscală. O infracţiune economică în pentru care în SUA eşti închis imediat, fie că eşti preşedinte, senator, episcop sau popă de ţară. În ultimele zile popimea din România a strâns sume imense din aşa zisa colindare a creştinilor de Crăciun şi de Bobotează. Nu a scăpat gospodărie din ţară în care să nu fi încercat să intre o sutană neagră să ia nişte bani. Câte chitanţe credeţi că au fost tăiate pentru aceşti bani? Ce impozit au plătit oare aceste lăcuste negre pe averile pe care le-au strâns repede în câteva zile? Păi nimic nu au dat statului. Aşa cum nu dau din banii strânşi pe acatiste, pe sfeştanii, pe slujbele de exorcizare, pe deschisul cărţii, pe slujbele de înmormântare, de cununie, de  parastas. Aşa cum nu dau pe vânzarea de obiecte de cult, pe vânzarea de lumânări pe fel de fel de tertipuri prin care fac bani negrii. 

Toţi ziariştii ştiu despre aceste treburi dar puţini au curaj să scrie. Şi puţini patroni de presă ar avea curaj să publice. E o tradiţie să  te pui bine cu slujitorii Domnului. Numai că sutanele negre din România nu slujesc pe Domnul. Nici un Dumnezeu nu poate spune unui popă să încalce legile ţării, să mintă, să corupă, să îi jecmănească pe cei săraci, să pună biruri pe oamenii vii dar şi pe moartea lor. Popimea din România ştie că oamenii legii nu au curaj să aresteze un popă. Şi politicienii nu au curaj să le taie finanţările publice acestor paraziţi care vor să trăiască pe picior mare fără să muncească. Nimic măcar o zi. Ci doar să lălăie. Să o lălăie! 

Biserica ortodoxă dă un exemplu românilor că se poate să faci evaziune fiscală şi nimeni să nu te ancheteze pentru asta. Finanţele au pus de multe ori sechestru pe bunurile unor creştini care aveau de plătit sume mici statului. S-au făcut că nu văd niciodată marile averi strânse ilegal de preoţii din ţara asta. Apropo ştii câţi sunt? Peste 70 de mii. Peste 70 de mii de infractori acceptaţi la vedere de stat!

 

 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK