Menu

Fascinat de jocul domnului Călin Georgescu

f_350_200_16777215_00_images_banner1_georgescu_calin_pe_cal.jpg

 

 

 

 

 

Poate vă par lipsit de patriotism, dar vă mărturisesc că mai mult decât viitorul politic al țării mă interesează scenariul de psihologie socială prin care cineva a reușit să fascineze poporul român și să îl facă să se uite la Călin Georgescu ca la un salvator.

Mi-e teamă chiar că a descoperit cineva o armă perversă cu care va putea să controleze miliarde de oameni în viitor. Cum s-a reușit ?

Dacă m-ar fi întrebat pe mine, aș fi disecat miile și miile de cazuri în care doamne ceva mai coapte, dornice de aventură, se lasă seduse de un mincinos patologic, de un mic paranoic plin de vrăjeală, căruia ajung să îi dea economiile de o viață. Aceste femei sunt normale clinic, nu sunt idioate, totuși îl cred pe fascinantul loverboy. Cum reușește el, care sunt mecanismele, care sunt etapele seducției ? Nu e greu pentru o echipă de psihologi talentați să facă inventarul acestei situații.

Există și bărbați mai copți care, pe internet, trimit bani unei june superbe care spune că este peste mări și țări, nu poate veni acasă, iar dacă ar veni, drept în brațele lor ar sări. Cum e posibil să cauți cardul și să transferi bani în astfel de situații ? De studiat.

Cred că putem discuta despre un fel de hipnoză de masă, realizată prin destructurare mentală a milioanelor de subiecți. Destructurarea s-a făcut prin aberațiile rostite de hipnotizator.

„Nu știm ce este apa. H2O nu înseamnă nimic.” „Apa are o memorie, iar prin poluare îi distrugem sufletul.” „Apa este cheia vieții, dar înțeleasă greșit. Este energia subtilă care leagă spiritul de materie.”

Psalmodiind astfel de neghiobii, chiar și unele mai mari, toate adăugate crescendo, toate studiate pentru a avea efect hipnotic, mintea umană își reduce spiritul critic și devine vulnerabilă. Tocmai am văzut un video în care Georgescu spune că scaunul de la maternitate distruge miliarde de oameni pentru că este înclinat în mod eronat față de pământ, din vina lui Ludovic al XIV-lea, cel care era voyeurist și care l-a inventat. Trebuie să recunosc că după vizionare am avut un scurt moment de stupoare, de năuceală. Probabil că prin introducerea bine studiată a acestor enormități în mediul social se obține un efect de stupoare în masă, după care vine fenomenul de adormire hipnotică a spiritului critic.

În psiholosciologie se cunosc situații, mult mai rudimentare, totuși eficiente, de distrugere prin sugestie. De pildă, mai mulți studenți la medicină trec pe lângă portarul de la facultate și îi spun că nu arată bine. Numărul studenților este bine calculat, crește, iar mesajul este tot mai analitic și mai patetic. Până la urmă, se obține efedctul psihosomatic, iar omul se îmbolnăvește, poate chiar moare.

Nicio instituție a statului nu va reuși să dovedească nimic, pentru că nimeni nu poate ajunge la scriptul fenomenului, un script de natură pur psihologică, adică format din neant, din vorbe care zboară.

Sunt invidios pe specialiștii care au inventat acest script. Dacă aș fi urmat cariera de psiholog, asta mi-ar fi plăcut să fac. Mă gândesc că aș fi lucrat însă de parte binelui, deși nimeni nu-mi poate garanta asta. Așadar, poporul român este victima unei psihoze de grup, așa cum s-a mai văzut în istorie. Vrăjitoarele din Salem, OZN-urile văzute de un oraș întreg, fenomenul de la Maglavit, apariția misterioasă de la Fatima etc. La jocul psihologic cu milioane de subiecți, scenetele doameni Cristela au fost și ele deosebit de utile în inducerea credinței că magia este totul.

Nu mai sunt de multă vreme psiholog, dar cândva, am petrecut ani buni la Spitalul Obregia pregătind o licență despre etiopatogenia schizofreniei din perspectiva psihologiei de grup familial. Nici nu știți ce fascinantă este comunicarea sub aspectul ei inductiv, poate face din om, neom.

Închei aici, voi urmări în continuare jocul domnului Georgescu. Repet, sunt fascinat și am folosit cuvântul fascinație de multe ori îna cest articol deoarece asta sunt, fascinat.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN