Menu

Nu e exclus ca alegerile prezidențiale să fie, pentru prima oară, libere

f_350_200_16777215_00_images__2017_03martie_George_DPMDV.jpg

 

 

 

 

 

Istoria recentă a Românei a fost marcată de evenimente care s-au succedat inexorabil. În 1997, a fost semnat Parteneriatul Strategic cu SUA, iar 7 ani mai târziu, România a devenit membru NATO, pentru ca peste alți 3 ani, să fie primită în UE. Într-un deceniu, jocurile au fost făcute.

Imediat după ce efuziunea acestor evenimente s-a risipit, Puterile Severane au avut grijă să țină sub control acel partid care, prin forța mărimii și prin psihologia membrilor săi, ar fi putut reprezenta un obstacol în transformarea României într-un teritoriu controlat doctrinar, militar și economic aflat la periferia Imperiului. Partidul se numea PSD.

A fost vreodată PSD un partid cu valențe comuniste? Nici vorbă, dar cei care au dorit să îl compromită au lipit eticheta pe acești oameni care, poate mai mult ca alții, mizau tactic sau doar sentimental pe controlul suveran asupra bogățiilor țării, pe independență în luarea deciziilor istorice. Fiindcă este adevărat că printre primii care s-au îmbogățit folosind regulile economiei liberale au fost pesediștii, este absurd să îi bănuiești tocmai pe aceștia de nostalgii comuniste. Faptul că, totuși, mulți dintre lideri proveneau din nomenclatura lui Ceaușescu este explicabil prin aceea că aveau un grad ridicat de adaptare și, adeseori, de competență organizatorică și informațională. În fine, a fost vizibil pentru oricine a dorit să vadă adevărul că PSD a fost demonizat pentru a nu fi o frână pentru ceea ce unii numesc integrare, alții numesc colonizare, iar eu spun că este doar istorie în mers.

Când procesul istoric colonizator ajunsese, ca vibrație, la apogeu, urmând să stabilească liniile directoare ale funcționării țării pentru multe decenii de atunci înainte, a fost inventat Binomul, a fost racolată o parte a Jusției, a fost pusă la treabă presa cu epoleți, iar același inamic numit PSD a fost luat la țintă, devenind ”Ciumă roșie”, dându-i ”m..e”, arestându-i liderul prea puțin înzestrat pentru lupta de tranșee care se derula și făcea victime.

Nu mă miră faptul că propaganda a avut câștig de cauză și a putut lovi mai ales în mințile luminate cultural, deoarece în mod paradoxal, cititul, conferințele, scrisul, combinate cu vanitatea și arghirofilia, se transformă în filtre ideologice deformatoare și ochelari de cal politici, iar asta de pe vremea lui Platon. Sper să vă amintiți că liderul social - democraților începuse să vorbească în mod ostil Imperiului, că amenința cu creșterea redevențelor și reducerea importurilor alimentare, că se exprima deschis referitor la reinstaurarea suveranismului, motiv pentru care a fost executat scurt și scos ireversibil din viața politică.

Nici Imperiul nu era de vină din moment ce lansase un avertisment vizibil prin arestarea lui Adrian Năstase. Cred că prin cancelarii se vorbea în termenii ”Ce să-ți fac, băiete, nu poți pretinde că nu v-am spus, ție și celor care fac ca tine”.

Revoluția gen 1821 a luat sfârșit prin aruncarea liderului în fântâna de la Rahova.

Când, practic în 2014, războiul din Ucraina a început, Hegemonul (vorba unui editorialist de la RL care a fost zburat de acolo) a considerat că dacă merge pe mâna lui Klaus Iohannis toate lucrurile se vor rezolva, iar o vreme chiar așa a fost, numai că ”neamțul” s-a dovedit rigid, vanitos, nu tocmai mintos, ba chiar vulnerabil, atunci când, spre uimirea transatlantică, dosarul cu casa furată a fost judecat definitiv. Nimeni nu vorbește, dar cred că apariția în peisaj a lui Klaus este socotită, acolo sus, în Olimpul lumii libere (nu râdeți, nu am găsit alt termen) drept una dintre mai multele erori ale Angelei Merkel, dar prinde orbul, scoate-i ochii.

De teamă că useriștii nebuni îi bagă nevasta la închisoare, acest Carol I în mizerie numit și Dulapul a făcut o mișcare disperată. Vă mai aduceți aminte fatidicul an 2021? Iată relatarea presei:

„Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat! Decizia din această seară (de demitere a ministrului Justiției, Stelian Ion) a fost una necesară”, a scris premierul Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

UPDATE - Ministrul demis de la Justiție, Stelian Ion, a reacționat miercuri seară printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook și l-a acuzat pe premierul Florin Cîțu că nu are respect pentru lege și pentru Constituție. El spune că subtextul demiterii sale se află în faptul că a declanșat procedura de numire a procurorilor de rang înalt și că aceasta este, de fapt, „miza nevăzută”.

Da, aceasta a fost ”miza nevăzută” care a debarcat USR și a adus PSD la guvernare. Ceea ce nu și-a putut nimeni imagina este faptul că Marcel Ciolacu, ștampilat din prima drept ”covrigar” și ”fără bacalaureat”, se va dovedi cel care a înțeles că PSD trebuie să se facă frate cu dracul până trece puntea. Acum, social – democrații se pare că au reușit înfrățirea cu necuratul, dar pentru a trece și puntea ar fi nevoie ca Ciolacu să devină președintele României. Este la latitudinea altora, cu mijoace mult mai solide decât ale mele, să analizeze câte fețe are Marcel Ciolacu și dacă există riscul, pentru ei, ca o anumită față patriotică să fie scoasă la iveală, nu deplin, ci cât te-ai arăta de după o perdea.
Patronul țării nostre va analiza dacă un șef de secție pe nume Ciucă va putea controla o echipă în sufletul căreia ideea suverană încă mai mocnește sau e potrivit să îl numească pe Marcel Ciolacu, în ideea că turma ascultă mai bine de ciobanul ei.

Nu e deloc exclus ca, neajungând la o opinie clară, Patronul să lase concursul liber.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN