Menu

Mi-ar plăcea ca UE să semene cu învățământul vâlcean, așa cum era pe vremea inspectorului general Andra Bică

f_350_200_16777215_00_images_banner1_bica_andra.jpg

 

 

 

 

 

Vă aduceți aminte cum a fost învățământul vâlcean pe vremea când profesoara Andra Bică era inspector general ?

În anul 2018, scriam, în legătură cu rezultatele obținute de elevii vâlceni:

” Cred că dând cezarului ce e al cezarului, bunele rezultate se datorează mai ales muncii echilibrate şi competente a inspectorului general Andra Bică şi a echipei sale de la IŞJ.
Am subliniat în mai multe articole calităţile manageriale ale doamnei Bică şi mai ales capacitatea de a genera un climat de linişte şi pace în Inspectorat. Pe acest fond se poate munci bine.”

Cu doi ani înainte, în cadrul unui interviu, profesoara Andra Bică spunea:

” Un înţelept chinez, Lao Zi, afirma, cu mulţi ani în urmă, că, într-adevăr, cheia succesului unui management bun este de a crea un mediu în care ceilalţi să se evidenţieze: ,,dacă nu-i respecţi pe oameni, nici ei nu te vor respecta pe tine”. Un manager bun creează condiţii ca toţi ceilalţi să facă treabă bună şi este la dispoziţia echipei de colaboratori cu informaţii, sfaturi şi îndrumări, deoarece am considerat că funcţia mea de conducere este în primul rând de îndrumare şi abia apoi de control.”

Atât în postura de inspector general în învățământ, cât și în aceea de vicepreședinte al Consiliului Județean, doamna Andra Bică s-a remarcat prin iubire de țară, echilibru, seriozitate, credință și respect față de oameni, adică prin exact aceleași valențe pe care le-aș dori prezente permanent și în munca de zi cu zi a instituțiilor Uniunii Europene.

PNL, AUR sau alte partide nu au un candidat vâlcean eligibil pentru Parlamentul European. Pentru promovarea valorilor amintite și din orgoliu de vâlcean, un vot pe lista pe care se găsește numele doamnei Andra Bică este cea mai bună alegere.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN