Menu

Rușine nouă, europenilor și blestemați să fie în veci cei care ne-au vândut!

f_350_200_16777215_00_images_europa_5.jpg

 

 

 

 

 

 

La ce bun presocraticii, Platon și Aristotel, Eschil, Sofocle și Euripide, Dante și Michelangelo, Shekespeare și Bach, Renașterea și Beethoveen, dacă Europa girează și încurajează masacrul din Ucraina ?

La ce ne slujesc creștinismul și întreaga noastră cultură umanistă dacă acceptăm, finanțăm și escaladăm acest război în care slavii se ucid între ei ?

Pentru că ne folosim de statutul de spectatori ai măcelurilor, acest război este mai rușinos decât cele două războaie mondiale.

Presupunând că vom avea viitor, că un conflict nuclear nu ne va semna sfârșitul, cum credeți că vor mai putea urmașii noștri să vorbească despre etică, despre Kant, despre catedralele minunate, despre tot ceea ce a însemnat cultura și civilizația Europei ?

Desigur, nu aceleași întrebări pot fi adresate SUA, care n-au existat până de curând, la scară istorică, nu au nimic de a face cu Homer și Sarmisegetusa, cu marile universități europene, cu realiștii și nominaliștii, cu Sfinții Părinți.

Europenii merg pe stadioane și la teatru, își fac liniștiți cumpărăturile și își trimit copiii la școală în vreme ce elitele conducătoare bagă cărbuni în focul iadului ucrainian.

În vremea asta, America își numără banii și își apără supremația.

În vremea asta, America ne desființează ca civlizație și cultură.

În vremea asta, America ne fură trecutul, prezentul și viitorul.

O Europă îngenunchiată, cu lideri trădători, iese, practic, din istorie și nu va mai putea să se revendice în vechi drept leagăn al civilizației occidentale.

Să ne fie rușine că într-o singură generație am pierdut trei milenii ale unei minunate deveniri cu care planeta se putea mândri în eternitate.

Rușine nouă, europenilor și blestemați să fie în veci cei care ne-au vândut !

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN