Menu

Situația dificilă a echipei F.C. Argeș are la origini în primul rând prostia

f_350_200_16777215_00_images_banner1_fc_arges_cfr_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 Situația dificilă a echipei F.C. Argeș are la origini în primul rând prostia. Prostia crasă, prostia cu spume, prostia suspicioasă, prostia fudulă.

Oameni care se bat cu cărămida în piept că iubesc echipa, care își rup hainele de pe ei pe rețelele de socializare, semidocți și frustrați, agresivi și grabnic culpabilizatori își dau de ani de zile cu părerea în legătură cu politizarea fotbalului piteștean și cu așa-zisele interese pesediste ale primarului satisfăcute prin intermediul clubului.

Sărmanele moluște îi judecă pe alții conform trăsăturilor personale de caracter. Știind că dacă ei ar avea putere și-ar rupe o halcă mare din acest club, sunt în stare să jure că și alții fac la fel.

Însușindu-și cuvânt cu cuvânt lozinci imbecile lansate de ziariști în cautare dacă nu de șpagă, măcar de scandal, proștii noștri în călduri s-au isterizat pe Facebook susținând că primarul trebuie să stea departe de echipă fiindcă așa e la cluburile mari din Occident.

Refuz să le mai explic proștilor cu ifose, fonfăniți comentatori feroce, că până una, alta, sponsorul principal al echipei este Primăria, iar implicarea edilului este obligatorie din moment ce Consiliul Local a aprobat proiectul de susținere financiară. Cine trebuie să urmărească punerea în aplicare a hotărârilor de CL dacă nu primarul, măi, stupizilor ?

Consecința scandalului  provocat de maimuțe a fost aceea că primarul a făcut un pas în spate în situația în care altul ar fi lăsat totul baltă. Având infinit mai multe și mai importante treburi de rezolvat, omul li s-a consacrat, muncind din zori până în noapte pentru dezvoltarea Piteștiului. Cu privire la echipă, s-a ferit, a cedat din autoritate, a mers pieziș, i-a lăsat pe alții să stea la butoane.

Consecința ocupării agendei fotbalistice de către maimuțe se vede, echipa se bate pentru salvarea de la retrogradare.

F.C. Argeș nu are oferte solide de privatizare.

F.C. Argeș nu se poate lista la bursă.

F.C. Argeș poate să meargă înainte, până la performanța care să încânte investitorii, numai și numai sub protecția și cu sprijinul Primăriei și al primarului, oricum s-ar numi el.

Orice altă viziune este utopică, biciclistă, beculistă, rod al minții seci a unor tineri frumoși și liberi dar mai puțin inteligenți.

O altă problemă a constituie dl Sponsorache. Se vede treaba că el nu sponsorizează pentru a-și promova firma, ci pentru a-și descărca hormonii. Dă interviuri, pune antrenori, comentează cu glas ridicat până la cer, e un fel de șantajist sentimental corcit cu gene mitocănești. Îți vine să zici că decât asemenea sprijin, mai bine lipsă.

Nu îmi fac iluzii că guguștiucii vor înțelege ceva, ei o vor da înainte cu iubirea nătângă și aducătoare de sărăcie. Cred că procedează cu F.C. Argeș așa cum o fac și cu femeile lor, le iubesc de le aduc la sapă de lemn.

Nu contează că țipă, să țipe până răgușesc.

Problema este alta.

Dacă în Pitești ar fi mizerie, ar răspunde primarul. Dacă ar fi întuneric pe străzi, ar răspunde primarul. Dacă nu ar fi căldură în școli, ar răspunde primarul.

Dacă la F.C. Argeș e mizerie, e întuneric și frig de liga secundă, nu trebuie oare chemat primarul să intervină de urgență? Eu cred că da, indiferent de invectivele agramaților de pe rețeaua de socializare.

Înjurați-mă, fiindcă asta știți să faceți, dar vă spun un singur lucru.

Primarul trebuie și are datoria să nu vă mai asculte, să nu se mai lase impresionat de principiile voastre seci, de lozincăraia voastră goală, de fantasmele voastre izvorâte din frustrări personale și să revină la cârmă, așa cum a fost când a promovat echipa.

Nu, golăneilor, nu susțin că trebuie să facă echipa și să dea indicații tactice, dar cer să controleze fiecare rotiță de la club, până la marginea terenului, fiindcă altfel nu se mai poate, ne prăbușim nu doar în liga a doua, fiindcă mai sunt ligi inferioare.

Încercați să observați că am zis primarul, fără să scriu vreun nume. În actualul stadiu de dezvoltare al echipei F.C. Argeș, primarul trebuie să fie vioara întâi, are chiar această datorie, iar numele nu contează, fiindcă oricum s-ar numi asta trebuie să facă.

În pofida și în ciuda cioclilor cu față de suporteri.

Aceasta este părerea mea pe care nu văd de ce nu aș spune-o deschis într-un moment atât de greu. O spun fiindcă sunt  matur, fiindcă am văzut multe, fiindcă am citit multe, fiindcă nu mă duc niciodată după fentă, nici măcar într-o lume de fentoși.

Adevărul e important, nu fumurile din cap.

Vom mai vorbi.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN