Menu

Vineri 13, o zi cu multe superstiții

f_350_200_16777215_00_images__2017_03martie_Vineri_13.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Împreună, Vineri şi 13, au avut parte de o carieră fulminantă în lumea superstiţiilor. Într-o zi de vineri 13 (oct.1307) Cavalerii Templieri şi-au văzut sfârşitul. Sabatul vrăjitoarelor, la care participau 12 vrăjitoare + diavolul = 13, are loc tot vinerea.

Teama de vineri 13 a primit și un nume: “paraskavedekatrifobie” sau “paraskevidekatriafobie”.

Vineri 13 este considerată drept o zi cu ghinion de o mulțime de oameni care, pentru a ține la distanță forțele răului, respectă o serie de superstiții:

- Să nu porți haine negre, într-o astfel de zi. Superstiția spune că cine poartă negru în ziua de vineri 13 riscă să piardă o persoană dragă și să poarte doliu ulterior.
- Există o superstiție care spune că cei care se tund în această zi vor pierde o persoană dragă.
- Se spune că cei care s-au născut într-o zi de vineri 13 vor fi urmăriți de ghinion și că pot scăpa de el doar evitând să le spună celor din jur când este ziua lor de naștere.
- Nu vă căsătorți, într-o vineri 13, căsnicia riscă să se destrame.
- Aduce ghinion mutarea în casă nouă într-o zi de vineri 13, mai așteptați cel puțin o zi.
- Se spune că cei care își serbează ziua într-o astfel de zi vor avea parte de ghinion și de momente de cumpănă. Mai mult, nu ar trebui ca la o masă să se adune 13 persoane într-o zi de vineri 13.

Dar, trebuie să lăsăm deoparte toate aceste superstiții și să încercăm să ne facem viața mai frumoasă, chiar și într-o zi de vineri 13.

Iar celor născuți astăzi, le transmitem un sincer” La mulți ani!”.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN