Menu

Chiar din prima zi a anului, istoria ne dă lecții, iar prezentul ne iese pe nas

f_350_200_16777215_00_images_George.jpg

 

 

 

 

 

Încep șirul articolelor din 2023 invocând o expresie a lui Cicero, din dialogul ”De oratore”. ”Istoria este învățătorul vieții” sau, pe latinește, ”Historia magistra vitae”.
Doamne, câtă dreptate are Cicero ! Iată un exemplu concludent.

La 1 ianuarie s-au împlinit 114 ani de la nașterea lui Stepan Bandera, conducătorul Organizației Naționaliștilor Ucrainieni. Bandera este, oficial, Erou al Ucrainei, fiind decorat post mortem cu acest titlu, în 2010, de fostul președinte Victor Iuscenko.
Așa stând lucrurile, pe 1 ianuarie, anul acesta, în Ucraina, sub patronajul autorităților oficiale, au avut loc o serie de evenimente cu ocazia zilei de naștere a lui Bandera.

Iată însă că prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki și-a exprimat indignarea în fața premierului ucrainean Denys Shmyhal cu privire la sărbătorirea zilei de naștere a liderului naționalist Bandera.
Ce l-a apucat pe distinsul premier Morawiecki, mare susțintor al lui Volodimir Zelenski și contributor semnificativ, cu armament și bani, de partea regimului de la Kiev ? Să îl lăsăm pe omul politic să explice:

 

Citiți continuarea articolului AICI.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN