Dezvăluri suedeze și franceze. Cum au planificat SUA războiul din Ucraina
- Written by Criterii
- Category: National
În mod normal, după ce documentele pe care le veți citi au fost puse în circulație, orice dezbatere despre războiul din Ucraina ar trebui să înceteze, iar discuțiile să se poarte pe subiectul: cum a fost posibil ca SUA să manipuleze întreaga Europă în asemenea hal.
Ziarul suedez Nya Dagbladet publică planurile clasificate ale SUA de a zdrobi economia europeană prin intermediul unui război în Ucraina și a unei crize energetice induse.
Scenariul a fost pus la punct de Think tank-ul RAND Corporation , care are o forță de muncă uriașă de 1.850 de angajați și un buget de 350 de milioane de dolari, având ca scop oficial „îmbunătățirea politicilor și luarea deciziilor prin cercetare și analiză”. Este legat în primul rând de Departamentul de Apărare al Statelor Unite și este renumit pentru că a fost influent în dezvoltarea strategiilor militare și de altă natură în timpul Războiului Rece.
Un document semnat RAND, sub „Slăbirea Germaniei, consolidarea SUA”, sugerează că există o „necesitate urgentă” de un aflux de resurse din exterior pentru a menține economia americană în ansamblu, dar „în special sistemul bancar”.
„ Numai țările europene legate de angajamentele UE și NATO ne pot oferi acestea fără costuri militare și politice semnificative pentru noi .”
Potrivit RAND, principalul obstacol în calea acestei ambiții este creșterea independenței Germaniei. Printre altele, subliniază că Brexitul a oferit Germaniei o mai mare independență și a îngreunat influența Statelor Unite asupra deciziilor guvernelor europene.
Un obiectiv cheie care pătrunde în această strategie cinică este, în special, distrugerea cooperării dintre Germania și Rusia, precum și Franța, care este văzută ca cea mai mare amenințare economică și politică pentru Statele Unite.
„ Dacă va fi implementat, acest scenariu va transforma în cele din urmă Europa într-un concurent nu doar economic, ci și politic al Statelor Unite ”, se arată în document.
Pentru a zdrobi această amenințare politică, este prezentat un plan strategic, axat în primul rând pe distrugerea economiei germane, spune ziarul Nya Dagbladet făcât un rezumat al documentului din care sunt publicate mai multe fragmente.
Fragmentul 1.
”Singura modalitate posibilă de a ne asigura că Germania respinge livrările rusești de energie este de a atrage ambele părți în conflictul militar din Ucraina. Acțiunile noastre continue în această țară vor duce inevitabil la un răspuns militar din partea Rusiei. În mod clar, Rusia nu va lăsa presiunea masivă a armatei ucrainene asupra Republicii Populare Donețk fără un răspuns militar. Acest lucru ar face posibilă prezentarea Rusiei drept partidul agresiv și apoi implementarea întregului pachet de sancțiuni, care a fost deja elaborat ”.
Fragmentul 2.
„ Precondiția ca Germania să cadă în această capcană este rolul dominant al partidelor verzi și al ideologiilor europene. Mișcarea ecologistă germană este o mișcare extrem de dogmatică, dacă nu chiar fanatică, ceea ce îi face destul de ușor să ignore argumentele economice ”
Fragmentul 3.
„ O reducere a aprovizionării cu energie a Rusiei – în mod ideal, o oprire completă a acestor aprovizionare – ar duce la rezultate dezastruoase pentru industria germană. Necesitatea de a deturna cantități semnificative de gaz rusesc pentru încălzirea de iarnă va agrava și mai mult penuria. Blocările în întreprinderile industriale ar provoca penurie de componente și piese de schimb pentru producție, o întrerupere a lanțurilor logistice și, în cele din urmă, un efect de domino ”.
RAND Corporation a emis un comunicat de presă miercuri în care neagă că raportul provine de la ei.
Bine,să presupunem că raportul este un fals, dar nu există niciun dubiu că într-un interviu acordat în 2019, Oleksei Arestovitch, viitor consilier al președintelui Zelensky, a explicat de ce era nevoie de un război cu Rusia, cum și când urma să aibă loc.
Iată cum comentează ziariștii de la France Soir acest interviu (articolul complet):
„Prețul de plătit pentru a adera la NATO este un mare conflict cu Rusia”
Potrivit lui Arestovici, Ucraina era o țară prea mare, prea expusă, cu prea mulți vecini cu pretenții pe teritoriul său, pentru a putea alege calea neutralității. A fost deci necesar să se aleagă între Rusia și NATO. Din moment ce Ucraina încercase deja Rusia, acum trebuia judecată NATO. Totuși, potrivit lui, dacă Ucraina nu a aderat la NATO, ar fi sub controlul Rusiei în decurs de 10 până la 12 ani. Pentru că viitorul consilier era sigur că Rusia dorește să reintegreze țările fostei URSS în sfera sa de influență.
Cu toate acestea, el era perfect conștient de faptul că o Ucraina în NATO era inacceptabilă pentru Rusia și că ar prefera să ducă război Ucrainei decât să-și lase vecinul să se alăture alianței militare vestice percepută ca o amenințare. Era 99% sigur.
Este exact ceea ce sa întâmplat.
Când intervievatorul îl întreabă pe Arestovici ce este mai bine pentru Ucraina, acesta din urmă răspunde fără ezitare „război”.
Mulți comentatori de pe Youtube admiră talentul predictiv al viitorului consilier. Dar este mai puțin despre predicții decât despre descrierea unui plan de acțiune. Pentru el, acest război urma să înceapă între 2020 și 2022. Și, pentru ca acest plan să se desfășoare așa cum era planificat, a cerut votul lui Zelensky.
Arestovich era, de asemenea, convins că NATO nu va accepta Ucraina în calitatea sa de membru până nu va avea loc un război ruso-ucrainean, război din care Ucraina trebuia să iasă învingătoare, chiar dacă ar fi fost devastată pentru asta. Cu alte cuvinte, Ucraina trebuia să fie pregătită să facă un sacrificiu uriaș, ca apoi să se asigure că se desprinde complet de Rusia.
El mai precizează că „în acest conflict, vom fi sprijiniți activ de Occident – cu arme, echipamente, asistență, noi sancțiuni împotriva Rusiei și chiar posibil introducerea unui contingent al NATO, a unei zone de excludere a zborului etc. Nu vom pierde, și asta e bine”. Aproape tot ce spune el s-a adeverit. Certitudinea și încrederea pe care le arată sugerează că a primit deja asigurări de la occidentali pentru tot ce spune. Următorul pas este intrarea oficială în războiul NATO, de exemplu, cu divizia aeriană americană 101ᵉ, deja dislocată în România, pe lângă contingentele franceze și alte contingente?
Recitirea trecutului recent
În lumina acestui interviu, putem trece în revistă tot ce s-a întâmplat de atunci, până astăzi, într-o nouă lumină. Acum avem confirmarea virtuală că Ucraina a făcut totul pentru a provoca război cu Rusia.
În octombrie 2019, președintele Zelensky a anunțat apoi cu mândrie că Ucraina este gata să preia Donbass-ul prin forță. Dacă ar fi vrut să provoace Rusia, de aici trebuie să începem.
Lăsarea Rusiei să atace mai întâi a fost cea mai bună strategie, astfel încât să vă puteți asuma apoi rolul victimei și să cereți sprijinul întregului pământ împotriva agresiunii căpcăunului rus. De asemenea, este de remarcat faptul că, în comunicarea lor, anglo-saxonii insistă asupra faptului că agresiunea rusă a fost absolut „neprovocată”. După cum va spune un surfer, dacă insistă atât de mult, este pentru că agresiunea a fost, dimpotrivă, provocată.
Punem pariu că încercarea de a revigora acordurile de la Minsk, cu întâlnirea formatului Normandia din 9 decembrie 2019 la Paris, va fi întârziat oarecum confruntarea dorită. Ucrainenii se vor preta exercițiului impus, în aparență, dar ca de obicei nu vor respecta niciunul dintre angajamentele luate, cu excepția schimbului de prizonieri.
De îndată ce Biden a fost înscăunat la sfârșitul lunii ianuarie 2021, provocările împotriva intereselor Rusiei au reluat cu o vigoare reînnoită, odată cu persecuția legală lansată împotriva lui Victor Medvetchuk, liderul opoziției în favoarea Acordurilor de la Minsk și a unei politici de bună vecinătate cu Rusia. . În aceeași direcție a mers și închiderea posturilor TV de opoziție, din 2 februarie, ca și decretul semnat pe 24 martie prin care se autorizează preluarea cu forța a Crimeei. În mai puțin de două luni, Zelensky făcuse tot posibilul să provoace Rusia. Dar acesta din urmă tot nu a atacat.
Ulterior, Statele Unite și Ucraina au tot vorbit despre aderarea Ucrainei la NATO. La 1 septembrie 2021, Statele Unite ale Americii și Ucraina au emis o declarație comună de parteneriat strategic care a pus un accent puternic pe dimensiunea de securitate. Această lucrare a avut ca rezultat pe 10 noiembrie actualizarea unei carte comune semnată inițial în 2008. Din punct de vedere rus, presiunea era din ce în ce mai mare. Odată cu trecerea timpului, sprijinul american pentru Ucraina a crescut. Când vor fi dislocate bombardiere și rachete strategice americane pe teritoriul Ucrainei?
În aceeași perioadă, în toamnă, rușii au răsunat apoi pentru ultima oară voința francezilor și a germanilor de a face presiuni asupra ucrainenilor, acționând în așa fel încât aceștia din urmă să negocieze în sfârșit cu separatiștii în cadrul Acordurilor. de Minsk. Confruntați cu refuzul franco-german, rușii exasperați au ajuns să publice pe 18 noiembrie schimburi diplomatice cu Paris și Berlin. În același timp, au început să adune trupe la granițele Ucrainei, pentru a exercita presiuni. Întâlnirile au avut loc în ianuarie și februarie 2022, dar s-au confruntat cu aceleași obstacole. Nici Parisul, nici Berlinul nu au vrut să exercite presiuni asupra Kievului, ca de obicei. Aici rușii au reușit în sfârșit să tragă concluzia că Acordurile de la Minsk au murit, din lipsă de voință politică din partea celorlalți trei semnatari.
Știm acum că atunci când Zelensky s-a prefăcut că nu crede în invazie, în februarie 2022, a mințit. Era doar necesar să se evite un exod de potențiali combatanți a căror mobilizare fusese deja planificată.
Acolo unde Arestovitch arată o inteligență tactică deosebită în interviul său din 2019 este în descrierea tuturor obiectivelor militare și a modurilor de operare care vor fi implementate de Rusia. Totul merge acolo. De la încercarea de asediu al Kievului până la distrugerea infrastructurii. Înțelegem cu atât mai bine de ce rușii nu au avut partea ușoară, întrucât ucrainenii și aliații lor anglo-saxoni prevăzuseră cele mai mici mișcări ale lor.
A ști cum Ucraina a planificat și a provocat cumva cu inteligență agresiunea Rusiei – cu sprijinul aliatului american (Cf. - Raportul Rand Corporation pentru destabilizarea Rusiei) – este cu atât mai mult motiv pentru a înceta orice ajutor militar către această țară nerezonabilă care a jucat în mod deliberat. cu foc. Dacă am fi încă stăpânii suverani ai politicii noastre externe...”
Dincolo de aceste două documente, nu mai avem ce comenta, nu mai dorim să dăm replici, să polemizăm cu nimeni. Dacă idioții utili vor ajunge să parcurgă textul până la aceste cuvinte, înseamnă că s-au vindecat de manipulare. Dacă nu, nu, Dumnezeu cu mila.
Gheorghe Smeoreanu