Menu

Cine sunt mai condamnabili în legătură cu animalele de companie, iranienii sau englezii ?

Cred că dacă ai animale de companie, cum li se spune cu o expresie care mie nu îmi place, înseamnă că ai fost de acord să le primești în familia ta.

În unele țări unde domnește dictatura, bucuria de a avea un câine sau o pisică este restricționată.

f_350_200_16777215_00_images_banner1_catei_frumosi.jpg

 

 

 

 

 

 

„Se uită la mine cu ochii lui inocenți și frumoși. Îmi cere să-l scot la plimbare, dar nu îndrăznesc. Vom fi arestați”. Mahsa, care are un câine, este speriată de un val de arestări în rândul proprietarilor de animale de companie și de confiscări de câini în capitala iraniană, Teheran, relatează BBC.

Animalele sunt considerate impure în tradiția islamică. În ochii noului regim, câinii au devenit, de asemenea, un simbol al „occidentalizării” pe care acesta încerca să o limiteze.

„Nu a existat o reglementare solidă în ceea ce privește deținerea de câini”, a declarat pentru BBC Dr. Ashkan Shemirani, un medic veterinar din Teheran.

„Forțele de poliție arestează oamenii pentru că își plimbă câinii sau chiar îi poartă în mașină, pe baza interpretării lor a ceea ce ar putea fi văzut ca simboluri ale occidentalizării.”

Așa reacționează dictaturile, dar iată cum reacționează oamenii liberi din Marea Britanie.

Numeroși britanici renunță la animalele de companie din cauza creșterii costurilor de trai, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Centrele de adăpostire a animalelor din Marea Britanie înregistrează un număr record de animale în condițiile în care presiunea asupra nivelului de trai îi forțează pe mulți proprietari să decidă dacă mai pot suporta facturile veterinare.

„Suntem îngrijorați că acesta va fi un motiv din ce în ce mai mare pentru care oamenii își aduc câinii la Battersea", a declarat, pentru Reuters, Steve Craddock, șeful centrului din sud-vestul Londrei.

Concluzia: sub dictatură ar vrea să ai un cățel dar nu poți, iar în democrație îl ai dar renunți la el.

Mă întreb ce e mai rău pentru o civilizație.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN