Președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, către pseudo - jurnaliști: ”Ce semeți erați odinioară, de n-ați mai fi fost!”
- Written by Criterii
- Category: National
Inaugurarea unui pod care a costat aproape un milion de euro, la Mihăești, în județul Argeș, a dat prilejul celor mai cunoscute site-uri de presă din România să îl ironieze pe președintele CJ Ion Mînzînă.
Motivul?
La inaugurare au fost prezenți preoți și câțiva copii în costume populare.
Au sărit în sus de indignare:
com Adevărul.ro ro Sitirile protv.ro ro ro ro ro
A scris chiar și Ziaruldeiasi.ro.
Se vede ușor că presa noastră reacționează uneori ca mușchiul broaștei, din reflex. Șablonul este că doar pe vremea comuniștilor elevii erau obligați să participe la inaugurări ale unor obiective.
Prezența preoților nu e vituperată ca să stea în picioare ideea cu întoarcerea la comunism.
Întrebare:
Ce lecție de viață mai autentică poate fi decât să fii prezent, în copilărie, la botezul podului peste care vei trece, dacă vei mai fi pe meleaguri natale, la bătrânețe ?
E frumos să edifici, să construiești ?
Presa noastră spune că NU.
E bine să sfințești creștinește într-o localitate de creștini ?
Presa conformistă spune că NU.
Mizerabil curent de opinie care dezvăluie lenea de a gândi a ziariștilor, dorința lor de a merge pe șine, satisfacția de a demola, într-un fel sau altul, orice edificiu, încă de la inaugurare.
Cred că 99% dintre politicienii supuși unui astfel de oprobiu din partea a ceea ce are mai vizibil presa românească ar fi înghițit gălușca.
Nu e cazul lui Ion Mînzînă, care alege să își apere gestul, comportamentul, valorile, într-o replică pe care o găzduiesc, aici, în premieră:
” Am fost prezent, acum aproape două săptămâni, la inaugurarea unui pod de vreo 40 de metri în Mihăești. Atunci niște coate-goale și calici la minte au spus că vezi, Doamne, a fost un eveniment cu iz comunist, pentru că mai mulți preoți au ținut o slujbă și pentru că de față au fost și zece copii îmbrăcați în haine populare. Acești triști, care nu au înțeles nimic din ce au trăit până acum și nici nu au fost în stare să citească vreo carte în care li se explică momente esențiale despre viață, au reușit să alăture prezența preoților de un eveniment pe care l-au catalogat drept comunist. Măcar atunci când au fost duși în vizitele la Parlament, acești pseudo-jurnaliști ar fi aflat câte ceva despre cum tratau ateii de comuniști Biserica și preoțimea. Asta, dacă nu s-ar fi îngrămădit la restaurant, ca să își ghiftuiască intestinul cu o chiftea...
Niște inși înguști la minte ne-au bălăcărit și și-au bătut joc de copilașii aceia minunați în costume populare. Probabil că, dacă în locul copiilor în costume populare și al preoților am fi avut niște reprezentanți LGBT și afișam un frumos curcubeu, eram moderni, în trend și lăudați de acești săraci ai sorții. Din păcate pentru ei, noi, prin Argeș, încă mai ținem la portul nostru, la copiii noștri, la o viață normală și la credința noastră.
M-am abținut la acel moment să am o reacție vehementă. Și am greșit. Ar fi trebuit să le spun de pe atunci ce aveam de spus. Unde ați dispărut voi, rozătoarelor, când au fost puși copiii să stea aproape o oră în soare ca să îl asculte pe întâiul meditator al țării (desigur, neplătitor de impozite, pentru că nu i-ar fi ajuns de case) în timp ce acesta vorbea presei despre drogurile de la SAGA, despre pensii sau legile siguranței naționale? Cum să nu scoți un cuvânt când fix de Ziua Învățătorului, președintele țării a tratat cu spatele zeci de copii aliniați ca să dea bine profu' de fizică în timp ce făcea declarații de presă? Aceiași copii care nu au fost chemați să asiste și când președintele le lăuda școala lor cea "verde". Aceiași copii care au fost puși să aplaude la finalul declarațiilor de presă? Acum nu a mai fost un eveniment comunist. Nu...a fost demn de-a dreptul de o manifestare marca Kim Jong-un! Vai, dar ce semeți și acizi, erați odinioară, dragi pseudo-jurnaliști, de n-ați mai fi fost! Și cum au dispărut și trolii și bășicații postaci pe facebook-uri!”
Sunt total de acord cu președintele de la Argeș, sunt chiar bucuros că nu a acceptat să pună capul în pământ, pentru că nu avea de ce.
Dimpotrivă, e bine că ține capul sus, astfel le dă și altora curaj să reacționeze atunci când presa progresistă și atee devine agresivă.
La inaugurarea podului de la Mihăești s-a procedat conform unor valori creștine și pedagogice profunde.
Felicitări lui Ion Mînzînă și un îndemn față de jurnaliștii de conjunctură ai marilor site-uri:
Înainte de a scrie, încercați să vă îndoiți de voi înșivă, un prim semn că, totuși cugetați.
Gheorghe Smeoreanu