Menu

Cine sunteți dumneavoastră, antivacciniștilor?

f_350_200_16777215_00_images_George.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Nu întâmplător folosesc formula de politețe. Nu cred că pot disprețui pe nimeni, indiferent ce ar face, mai ales că am tendința, ca psiholog, să explic orice faptă prin tot felul de determinări. Totuși, există liberul arbitru, poate că e doar o pojghiță foarte subțire a personalității, dar asta ne face reponsabili de opțiunile noastre, sută la sută.

În aproape un an, de când există vacciniști și antivacciniști, m-am întrebat zilnic cine sunt antivacciniștii și ce vor ei. Concluzia mea:

– Antivaccinismul este o formă de inadaptare la societate. Dacă admiți că liderii acestei lumi au riscat să nenorocească miliarde de pământeni prin vaccin, atunci e clar că dacă ai putea, ai părăsi planeta.

– Antivaccinismul este o ușoară formă de paranoia, mai accentuată la unii, precum madam Șoșoacă. Antivacciniștii sunt dintre aceia care înclină să considere că omul nu a ajuns pe lună, totul fiind o înscenare în deșertul Nevada, că extratereștrii sunt printre noi, că Turnurile Gemene au fost dărâmate chiar de americani.

– Antivacciniștii au un complex de inferioritate manifestat ca o formă de superioritate, vor să arate neapărat că ei sunt altfel decât ceilalți, că nu fac parte din turmă.

– Unii antivacciniști își maschează ignoranța prin această poziționare. Cu toate că, în genere, nu deschid nicio carte, nu se uită la documentarele științifice și au fost corigenți la școală, declară plini de vanitate că vor mai multe informații cu privire la vaccin înainte de a se ”înțepa”.

 

Citiți continuarea articolului AICI.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN