Menu

Ratingul lui Cîțu după declarațiile de sâmbătă: junk (gunoi)

f_350_200_16777215_00_images_banner1_citu_demnitate.jpg

 

 

 

 

 

”Avem două vești foarte bune pentru România în contextul crizei economice globale. În primul rând, agenția de rating Standard&Poor's a reconfirmat ratingul de țară al României și a menținut perspectiva la stabilă. Vestea foarte bună vine de la cealaltă agenție de rating, tot americană, Moody’s, care îmbunătățește perspectiva României de la negativ la stabil și bineînțeles reconfirmă ratingul de țară. În acest context de criză economică România a reușit această performanță, să convingă agențiile de rating americane să arate o perspectivă stabilă pentru economie”, a declarat, sâmbătă, premierul interimar Florin Cîțu.

Față de această afirmație, agenția de rating a opiniei publice din România îi acordă lui Florin Cîțu ratingul junk (gunoi).

Trebuie să fii junk pentru a spune că avem o creștere economică atâta timp cât înregistrăm doar o recuperare de la nivelul scăzut al anului trecut, o recuperare bazată pe împrumuturi și pe încasări umflate de inflație.

Trebuie să fii junk să vorbești despre performanță economică într-o perioadă când românul vede cum cresc prețurile de la o zi la alta, iar perspectiva este îngrijorătoare. Ca un caz particular, mă întreb cum au primit declarația bucureștenii care nu au apă caldă și căldură.

Trebuie să fii junk, ca premier, pentru a vorbi despre perspectivă stabilă când nu știi cum vei rezolva problema creșterii facturilor la energie, nici ce faci cu pensiile, nici până unde vor crește prețurile, nici cât ne va afecta valul IV al pandemiei.

În fine, l-am auzit pe Florin Cîțu amenințând că dacă vin ”populiștii” și îmbunătățesc nivelul de trai al românilor, e nenorocire.

Nu știu ce interese au Moody’s și Standard&Poor's, poate fi vorba despre încurajarea îndatorării, ori despre o susținere transatlantică a dreptei în vederea unor cadouri pe care cineva le așteaptă de la guvern. Intrarea în joc a acestor agenții, exact în acest moment, nu sună credibil.

Din câte am observat pe rețelele de socializare, imediat după declarațiile lui Florin Cîțu, acesta a primit un rating catastrofal ca premier.

Junk (gunoi).

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN