Menu

Pe omul bun îl calcă și vaca

f_350_200_16777215_00_images_George.jpg

 

 

 

 

 

 

 

V-aș ruga, pentru început, să fiți atenți la un lucru și anume că în ultima vreme s-a schimbat paradigma învinovățirii în legătură cu situația din țară.

Timp de peste 30 de ani, când lucrurile o luau razna, vinovați erau, în ochii liderilor de opinie, din presă ori din afara ei, actorii politici.

Treptat, a început să fie identificat un nou vinovat, unul colectiv, anume poporul român. Am impresia că în aceste zile chiar s-a înclinat balanța în următorul sens:

– Nu e de vină Iohannis, sunt de vină cei care l-au votat.
– Nu e vinovat PNL, sunt de vină votanții lui.
– Nu e vinovat USR, inconștienții care i-au acordat votul sunt de vină.

Am și o explicație cu privire la această schimbare de optică și ea este legată de victimele pandemiei de coronavirus. Când ajunge un cetățean la ATI, infectat cu Covid 19, e absurd să spui că de vină este virusul. Evident că vinovat este omul care nu s-a vaccinat. În concluzie, atunci când românii suferă din cauza șomajului, a facturilor mari la energie, a inflației, a scumpirii coșului zilnic, vinovați sunt românii.

A vota înțelept este sinonim cu a te vaccina. Vaccinul te apără de virus, votul deștept te apără de ticăloșia și prostia celor care te conduc. Oare, o fi adevărată această similitudine? În mare parte, cred că da. Din noianul de manipulări și dezinformări cu privire la politică și pandemie, trebuie să fii suficient de perspicace pentru a aproxima și a decide unde se află mai mult adevăr.

Citiți continuarea articolului AICI.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN