Menu

Ultima șansă a lui Orban

f_350_200_16777215_00_images_banner1_orban_cluj.jpg

 

 

 

 

 

 

Îmi pare rău să o spun, dar documentul apărut acum cu privire la implicarea guvernului de partea lui Cîțu în alegerile interne este apă de ploaie.

Dacă tembelul care a scris ce a scris nu folosea hârtie cu antet, totul era ok, în fond, conținutul este unul clasic pentru o campanie electorală.

Se muncește prin birourile de la Palatul Victora pentru victoria lui Cîțu ? Vă așteptați la altceva ?

Nu vom avea nicio anchetă, nicio arestare, astea sunt doar vorbe pentru captat audiența.

Problema este în altă parte și Ludovic Orban ar face bine să dea cărțile pe față. Orban, care știe multe, mai ales din perioada în care conducea guvernul, trebuie să vină și să le spună membrilor PNL că Florin Cîțu este asasinul economic perfect, ales de bănci și multinaționale să ducă la bun sfârșit ștergerea țării de pe hartă.

Orban trebuie să spună că a demisionat de la guvern nu pentru că a pierdut alegerile, ci fiindcă i s-a cerut acest lucru pe considerentul că nu a urgentat predarea unor active ale României, că nu s-a supus unor ordine venite de la ambasadori, că nu este suficient de obedient față de Bruxelles, pe scurt, că nu e de încredere așa cum este Cîțu.

Fără aceste dezvăluiri, Ludovic Orban va rămâne singur pe bancă, așa cum îl prefigurează fotografia de la Cluj. Ideea că liderii filialelor îl aleg pe Cîțu, iar talpa PNL va vota cu Orban este o gogoriță în care probabil că nu crede nici actualul șef al partidului.

Prin Cîțu, cineva sechestrează PNL și se va șterge la dos cu partidul Brătienilor.

Poate Orban să declare acest lucru ? Probabil că nu o va face, situație în care, în 25 septembrie va pleca acasă.

Doar arătând sutelor de mii de membri PNL că, în al 12-lea ceas, a decis să fie un bun român, un patriot, mai are o șansă Orban să îl învingă pe Cîțu.

Gheorghe Smeoreanu

PS.

Văd în RL un editorial marca Marius Ghilezan. Iată finalul:

”Dacă ar citi cartea Nicoletei Frank, “O înfrângere în victorie,” Ludovic Orban și-ar putea recalibra asaltul, uitând de metafizica apărării și a replicilor fără rost.

În cazul în care vrea să pună la podea minunanta lume nouă a cărăbușilor, trebuie să fixeze în mintea oamenilor cine e dușmanul, nimeni altul decât progresismul, etalat în tabăra lui Cîțu.

Națiunile vor eroi. Vor lupte, nu dispute de alcov

Așa că actualul președinte, care nu mai are ce pierde, trebuie să-și adune oastea și să pornească la luptă.
Solitudinea e o virtute, dar singur nu poți birui o cetate ce practică cele mai crunte fărădelegi. În echipa lui Cîțu s-au adunat toți ticăloșii și toate otrepele regimentului.

Atuul lui Ludovic Orban e armata cu simbrie liberală. Dar ea trebuie stârnită, instruită și pregătită pentru asaltul final.

Niciun general n-a biruit vreodată în luptă de unul singur.”

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK