Menu

Vezi-ți de treaba ta, Liviu Dragnea !

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dragnea_mustata.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Liviu Dragnea a declarat la ieșirea din închisoare că va face politică în continuare dacă va avea cu cine și pentru cine.

Cu cine, are.

Pentru cine, n-are.

Cei care o duc cel mai rău sunt și cei care îl consideră pe Liviu Dragnea un infractor, un hoț. Constatarea e crudă dar adevărată. Românul sărac cocoșat de bănci, cel care își numără mărunțișul la hypermarket, care își bea o bună parte din salariu înainte de a-l preda buzunarului de la capot al nevestei este și cel mai mare dușman al lui Dragnea.

Avem noi o orbire națională, au reușit să ne scoată ochii ?

Se pare că da.

Românul bâjbâie, merge cu mâinile întinse pentru a simți când se izbește de obstacole, dar nu poate formula un numitor comun al nenorocirilor sale, nu reușește să ajungă la concluzia abstractă că după ce ni s-a luat tot, ni se dă o monedă în pălărie.

Apoi, egoism cât încape.

Cap plecat cu bucurie.

Idolatrizarea străinului de la vest și ridiculizarea celui de la est.

Nu e nevoie să îl deschid pe Drăghicescu pentru a ști ce se petrece, dar totuși, să o facem, poate că Liviu Dargnea nu a citit cartea.

” Istoria noastră ne-o făcură vecinii, nu așa cum am fi dorit noi, ci așa cum le-a plăcut lor. Noi n-am trăit viața noastră proprie, ci pe a altora, pe a mai multora, potrivit vremurilor prin care am trecut. Aproape tot ce am avut ne-a fost dat de alții, de voie, de nevoie și n-am apucat să ne asimilăm bine împrumuturile unora că degrabă au venit alții să ne impuie dorința și capriciile lor. Viața noastră istorică fu astfel un șir de schimbări la față, în cursul vremii ea fu ca o apă care ia culorile și înfățișarea peisajelor prin care trece în cursul ei. Trecutul nostru a fost impersonal, anonim, a fost o serie de moduri de a fi aproape străine, cu totul deosebite între ele,” zice, la 1907, Dumitru Drăghicescu.

Așa stând lucrurile, vezi-ți de treaba ta, Liviu Dragnea !

Fă-i un copil Irinei, ia-o de nevastă, fiți fericiți !

Cu așa-zisa talpă a țării nu se poate face nimic, e egoistă, rea de muscă, slugarnică, șmecheră. Atunci când te fac infractor cei săraci, să știi, dle Dragnea, că se simt ca într-o vilă cu piscină.

Iar dacă au, cel puțin în iluzie, vilă cu piscină, de ce să mai lupți pentru ei, mon cher ?

Mai gândește-te, om bun, fiindcă doctorimea și profesorimea cărora le-ai mărit salariile au sărbătorit când te-ai dus la bulău și vor mai sărbători.

Ești un infractor, Liviu Dragnea, le-ai furat românilor somnul istoric, iar asta nu ți se va ierta niciodată.

Vrem mai multă Europă.

Ce mișto !

Gheorghe Smeoreanu

 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK