Menu

Tragedia de la Victor Babeș a prilejuit o diversiune perfectă

f_350_200_16777215_00_images_banner1_iohannis_inspecteaza_tirul.jpg

 

 

 

 

 

Ceva trebuie admirat în cazul tragediei de la Spitalul Victor Bebeș, anume modul în care situația a fost deturnată mediatic.

Mai întâi, a fost anunțul că la ora 23 va ieși la declarații premierul Cîțu și toată țara s-a așteptat că îl va demite pe Vlad Voiculescu. Cîțu a spus însă că e nevoie de mai multă comunicare și i-a pasat mircofonul lui Raed Arafat care, până la miezul nopții, a umplut urechile românilor cu nenumărate detalii tehnice despre instalația care s-a defectat.

Multe, multe detații tehnice care le-a deturnat oamenilor atenția de la ideea corectă că în astfel de situații cineva trebuie să plătească politic.

Arafat, care a cumpărat tirurile turcești prin fundația SMURD, Voiculescu, cel care fusese atenționat că tirul are probleme, Iohannis, care a inspectat după achiziție unul dintre tiruri, au fost scoși din mentalul națiunii prin bogăția de detalii tehnice.

Cu totul pe dos s-a desfășurat diversiunea de după tragedia de la Colectiv, atunci PSD era atras în cadrul mental al oamenilor.

Este interesant de observat cum lucrează sistemul și ce decizii de comunicare sunt luate în situații de criză. Cineva mișcă în direcția dorită percepția românilor.

În context, aș propune să analizăm faptul că demiterea lui Voiculescu este blocată cu aceeași obstinație ca demiterea a lui Kovesi.

Recunoaștem mâna acelorași autori.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN