Menu

Vâlcea mea și a voastră. 5 – ”Am înfrânt” dar va fi bine

f_350_200_16777215_00_images_banner1_carte_groas_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Am avut mare noroc în viață că am știut să-mi gestionez eșecurile. Ei bine, vă spun că acest serial se prefigurează a fi o înfrângere.

Este imposibil să pui în presă toate nuanțele fenomenului de la Vâlcea, aș avea nevoie de 250 de articole, ceea ce ar crea impresia că sunt obsedat de subiect și nu am altceva de făcut. În plus, anumite episoade ar fi citite de unii, altele, de alții, s-ar pierde șirul.

Marea mea problemă este că personajele și atmosfera au nevoie de ceva mai mult decât un serial de presă, au nevoie de...

Au nevoie de o carte, de o carte groasă, undeva la 500 de pagini.

Pot scrie 500 de pagini pe acest subiect în 2 luni ? Evident, da, fiindcă am cabană unde să lucrez, am computer bun și totul a priori, în minte.

Mă veți vedea mai puțin în Criterii cam până la 25 martie.

Din aprilie, vom dau drumul la comenzi pe net pentru ceea ce cred că va fi cea mai bună, mai corectă și mai cuprinzătoare carte politică a Vâlcii din toate timpurile.

Vor fi peste 100 de personaje, sute de evenimente, scene, dialoguri, nenumărate descrieri, explicații, portrete.

Va fi genul de carte rea dar bună ? Nici vorbă, va fi cinstită, fără patimă, fără maniheism.

Va fi însă o oglindă, în care să ne vedem și eu și ei, un plus pentru societatea locală, o lucrare de interes pentru oricine din țară.

Am greșit crezând că serialul va fi suficient, îmi cunosc ”clienții”, ei știu că ce e val ca valul trece, în consecință e nevoie de ceva ce nu trece, ceva care să se înscrie în cultura politică a locului.

Va fi și un jurnal video al șantierului cărții, vom avea și o listă de personaje, pe măsură ce avanzez cu paginile, așadar, ținem legătura.

Am înfrânt de data asta, dar va fi bine în pragul primăverii.

Gheorghe Smeoreanu

P.S. Când a scos a doua sa carte, pe la 27 de ani, cu titlul ”Mecanismul determinării omului în alegerea sorții”, bunicul meu patern i-a dedicat-o lui I.G Duca. La atâția ani distanță și neavând un Duca, voi dedica lucrarea lui Marcel Ciolacu. De ce nu, desigur, dar atenție, comparaison n’est pas raison.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK