Menu

Bombă ! Un programator din Argeș revoluționează alegerea meniului la restaurant

f_350_200_16777215_00_images_banner1_chelner_1.jpg

 

 

 

 

 

Programatorul Bogdan Alexandru Militaru, originar din Argeș, a dezvoltat o aplicatie SaaS pentru restaurante, de tip meniu digital. Restaurantele isi adauga preparatele in platforma, iar clientii il pot accesa la o adresa web sau prin scanarea unui cod QR. Sunt multe avantaje la mijloc: eliminarea taierii copacilor(nu mai printam pe hartie), costurile reduse in comparatie cu printul, meniul este disponibil de oriunde, produsele se pot modifica usor. Ideea a pornit ca o solutie pentru a ajuta restaurantele in aceasta perioada, motiv pentru care preturile sunt infime.

Aici, puteti gasi detalii, articole sau demo cu aplicatiile.

Inventatorul programului a declarat pentru Criterii Naționale:

Numele meu este Bogdan Alexandru Militaru, sunt din Judetul Arges, Localitatea Leordeni, satul Glimbocata-Deal. In urma cu 7 ani mi-am inceput cariera de programator si am inceput sa ma dezvolt tot mai mult. Acum 3 ani am decis sa ma mut in Bucuresti si totodata am inceput sa realizez software pentru firmele care aveau nevoie. Sunt si angajat pentru o companie de software romaneasca, imi place enorm de mult ceea ce fac si mi-am dorit mereu sa ma dezvolt mai mult. Motiv pentru care am decis ca statutul de PFA ma poate limita si ma poate pune intr-o pozitie confortabila, fara griji. In plina pandemie am decis sa infiintez un o societate, Cmevo Digital SRL.

Visul meu este sa ajut cat mai multe companii sa isi digitalizeze afacerile. Am analizat piata de software din Romania, care este in continua dezvoltare si din punctul meu de vedere (si nu doar al meu) se afla la un nivel inalt. Am fost nemultumit de faptul ca majoritatea ofera solutii de consultanta pentru piata externa. Sunt foarte putine companii care isi doresc sa construiasca propriile solutii software.

f_350_200_16777215_00_images_banner1_programator.png

 

 

 

 

 

 

Am realizat mai multe site-uri pe parcursul carierei mele, insa nu ale mele, majoritatea pentru clienti ai companiilor la care am lucrat sau clienti pentru care am facut consultanta. Am avut cateva initiative de aplicatii la care am lucrat si pe care am vrut sa le lansez, insa din diverse motive nu le-am finalizat. Customenu este primul meu proiect pe care il lansez. Ideea a venit observand ca tot mai multe restaurante au adoptat aceasta varianta, insa majoritatea au optat pentru angajarea unor firme specializate care sa le creeze propriile aplicatii. Nu toate restaurantele isi permit sa cheltuie bani pe o astfel de solutie, asa ca am decis sa lansez un serviciu accesibil. M-am gandit ca am putea sa creem ceva dedicat fiecarui restaurant, exact ca aplicatiile pe care le vazusem la un pret mai mic. Problema principala era faptul ca fiecare restaurant ar fi trebuit sa plateasca propriul domeniu(48.70 lei/an) + hosting(minim 20lei/luna), pe langa costul aplicatiei, adica cel putin 20-25 lei/luna, plus eventuale costuri pentru dezvoltare sau mentenanta.

Am inceput documentatia in luna septembrie si am dezvoltat pana in noiembrie. Lansarea proiectului a fost la inceputul lunii decembrie, insa faptul ca restaurantele sunt inchise in majoritatea judetelor, are o influenta majora. Am inceput sa contactez restaurantele din judetul Arges, fiind cumva "acasa" pentru mine. Urmeaza sa contactez restaurante in majoritatea oraselor mari, in prima instanta, ulterior incercand sa acopar cat mai multe zone din Romania.

Este o aplicatie simpla ce poate fi utilizata de oricine, nu ai nevoie decat de un telefon mobil. Clientul scaneaza un cod QR aflat pe masa restaurantului cu ajutorul camerei foto (exista si telefoane mobile care nu stiu sa faca asta implicit, si e nevoie de o aplicatie care sa scaneze codul QR, insa mare parte au capacitatea de a citi acest standard utilizat la nivel international). Fiind la baza un site web, aplicatia poate fi accesata si direct, pe baza unui link personalizat pentru fiecare restaurant. Dupa scanare, telefonul deschide in browser meniul restaurantului si navigarea poate incepe. Sunt restaurante cu specific altor culturi sau se afla in regiuni ale tarii in care predomina si alte limbi, astfel ca meniul poate fi adaugat in 184 de limbi. Restaurantul isi poate alege din panou de administrare, limbile pe care le suporta. Administratorii au posibilitatea de a seta produsele in functie de categorii si subcategorii, pot adauga fotografii ale produselor, descriere, pret si gramaj.

In momentul acesta colaborez cu alte 2 persoane pentru optimizare SEO(Search Engine Optimization) si Social Media, o firma de printing si de asemenea inca o persoana care ne ajuta cu printare 3D pentru restaurantele care doresc in locul unui simplu sticker, sa puna pe mese un obiect dedicat industriei(o ceasca de cafea, un burger, etc). Exista mai multe planuri de expansiune pentru aplicatie, ce vor fi adaugate pe parcursul acestui an, insa as dori sa mentina aceiasi traiectorie si sa rezolve specific doar problema meniului digital. Primele 3 luni sunt gratuite pentru orice restaurant.

Aceasta aplicatie sper sa rezolve din problemele restaurantelor si sa reduca facturile pentru printarea meniurilor clasice pe hartie.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN