Menu

USR atacă la CCR numirile de la Consiliul Legislativ

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Barna.jpg

 

 

 

 

 

Liderul USR, Dan Barna, a anunțat faptul că parlamentarii USR vor ataca la Curtea Constituțională numirile făcute, ieri, la Consiliul Legislativ.

”USR va ataca la CCR numirile făcute ieri la Consiliul Legislativ
Grupurile parlamentare ale USR vor sesiza Curtea Constituțională pentru invalidarea numirilor făcute ieri de parlament, întrucât candidații nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege.
Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea președintelui și a președinților de secții se face cu votul majorității deputaților și senatorilor. Această sintagmă tehnică înseamnă că trebuie 50%+1 din votul TUTUROR parlamentarilor, nu doar al celor prezenți, mai precis numirile trebuie făcute în parlamentul actual cu 233 de voturi cel puțin”, a scris Barna pe Facebook.

Totodată, Barna anunță și faptul că USR va depune și un proiect de lege de limitare a mandatelor la Consiliul Legislativ, precum și o procedură de revocare. 

Plenul Parlamentului a decis, marţi, numirea lui Florin Iordache (propunerea PSD) în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ,  cu 185 de voturi pentru şi 43 contra. Augustin Zegrean (propunerea PNL) a obţinut 41 de voturi pentru şi 187 contra, iar Ionuţ Duli Mazâlu (propunerea USR) – 2 voturi pentru şi 226 contra.

În funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. În favoarea acestuia au votat 174 de parlamentari, iar împotrivă – 17. 

Votul a fost secret, cu buletine.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ a rămas vacantă după demisia lui Dragoș Iliescu, iar de la conducerea Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a demisionat Gheorghe Popescu.NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK