Menu

Veste URIAȘĂ pentru România: Uniunea Europeană SUSPENDĂ și în 2021 regulile privind datoriile guvernamentale

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Euro.jpg

 

 

 

 

 

Reglementările Uniunii Europene referitoare la limitarea creditelor contractate de guverne vor rămâne suspendate în anul 2021, în contextul eforturilor de stimulare a relansării economice, afirmă Paolo Gentiloni, comisarul european pentru Economie.

Comisia Europeană, care monitorizează aplicarea regulilor fiscale, a suspendat la începutul anului 2020, în contextul recesiunii puternice, reglementările care prevăd menţinerea deficitului bugetar sub nivelul de 3% din PIB şi reducerea datoriilor publice, scrie agerpres.ro.

"În materie de politici fiscale, am trimis săptămâna trecută o scrisoare adresată miniştrilor de Finanţe din ţările UE, pentru a le oferi repere în contextul pregătirii bugetelor naţionale pentru anul 2021", a declarat luni seară Paolo Gentiloni.

"Clauza Generală de Exceptare va rămâne activată în anul 2021, iar politicile fiscale vor continua să susţină relansarea anul viitor, atât la nivelul zonei euro, cât şi individual, în statele membre", a subliniat Gentiloni, conform agenţiei Reuters.

Guvernele ţărilor din zona euro trebuie să trimită Comisiei Europene proiectele de buget pentru anul 2021 până pe 15 octombrie, pentru verificări.

Paolo Gentiloni a subliniat că guvernele naţionale trebuie să aleagă atent măsurile fiscale pentru redresarea economică, dat fiind că acestea vor fi punctuale şi temporare. "Sigur că există o diferenţă între o politică fiscală menită să abordeze situaţia de urgenţă şi una care se concentrează pe relansarea durabilă. Agilitatea şi flexibilitatea vor fi esenţiale în conceperea şi aplicarea politicilor fiscale pentru 2021 şi în cursul anului viitor", a subliniat comisarul UE pentru Economie.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK