Menu

Comentarii la un articol mizerabil semnat Rodica Culcer

f_350_200_16777215_00_images_culcer_rodica.jpg

 

 

 

 

 

 

COVID 19, ARMĂ ELECTORALĂ

Nu cred că mai are cineva vreun dubiu că PSD s-a hotărât să folosească pandemia de coronavirus ca mijloc de luptă electorală împotriva PNL. (Lupta electorală se dă pe teren, iar pe teren e pandemie, PSD folosește pandemia). Alte argumente oricum nu are: nu poate invoca în sprijinul său o guvernare strălucită, un efort deosebit vizând combaterea corupției și consolidarea statului de drept, sau un profil moral ireproșabil.(Cine a guvernat străucit până azi și cine are un profil moral ireproșabil? Formularea doamnei este un sofism). În schimb, cu cât sunt mai mari dificultățile guvernului în combaterea pandemiei, - cu alte cuvinte, cu cât populația pătimește mai mult - cu atât mai violent poate vocifera PSD, arătând cu degetul spre Palatul Victoria. (Nu e normal ? Ați vrea să tacă cineva când populația pătimește?). Este greu să nu ajungi să crezi că, în viziunea strategilor PSD, este important să fie cât mai mulți infectați cu COVID 19, indiferent de suferința lor și de numărul de decese, pentru ca guvernul să poată fi blamat pentru proasta gestionare a pandemiei. (Pe ce vă bazați? Pe nimic, chestiunea se numește proces de intenție și e specific scandalurilor de la ușa cortului). Campania negativă, de-a dreptul destructivă, a caracterizat toate demersurile electorale ale PSD. (Serios ? Iar PNL a făcut doar campanii pozitive cu m.ie PSD și Ciuma roșie ?).
Cu alte cuvinte, PSD te vrea bolnav, ceea ce ne amintește de cinismul manifestat de lideri totalitari ca Lenin, Stalin sau Mao Zedong, pentru care numărul de morți în rândul populației nu a fost niciodată o problemă, ci mai degrabă o soluție convenabilă. (Din aproape în aproape ați ajuns unde doreați. Formulare pentru proști). Poate că sună dur, dar după ce ai citit Istoria Comunismului de Thierry Wolton este greu să fii altfel și să nu aplici grila cinismului politicianist deciziilor unor guvernanți care se revendică din zona stângii. Da, știu, stângiștii vor urla că îl uit pe Hitler. Foarte bine, vă fac plăcerea să-l adaog, amintindu-vă tuturor cât de bine s-a înțeles cu Stalin și cât de eficient a fost schimbul de experiență între cei doi pe tema lagărelor de muncă și de exterminare. Acum v-ați liniștit? Dacă nu, citiți! (Stânga e Stalin. Atât puteți ? Mai citiți).
În umila mea opinie însă atât sesizarea Avocatului Poporului la CCR, cât și tergiversarea adoptării legii carantinei și izolării în Senatul dominat de PSD fac parte din aceeași strategie cinică, pentru că cea dintâi a creat premizele pentru cea din urmă. Iar invocarea absurdă de către Robert Cazanciuc, președintele interimar și lipsit de scrupule al Senatului, a posibilității de a fi săltați de pe stradă „pentru un simplu strănut” ne duce cu gândul la marota „statului paralel” invocată constant de Liviu Dragnea, cum și liderii totalitariști invocau constant pericolul revizioniștilor și dușmanilor revoluției.(Parcă dreapta era apărătorul drepturilor omului. Nu mei este, s-a schimbat macazul ?) Nu se schimbă prea multe în mentalul stângist. De încurajarea subliminală de către psd-iști a nerespectării regulilor sanitare - în special portul măștii - nici nu mai vorbim, căci sunt bine cunoscute. Păcat că jurnaliștii, deprofesionalizați în masă, au uitat să amintească faptul că deputații Solomon și Stativă, protagoniștii scandalului din șaormerie, fac parte din organizația PSD Vaslui, condusă de Dumitru Buzatu, cel care s-a răstit violent la un consilier PNL când acesta i-a cerut să poarte mască la o ședintă de CJ. (Bine că a încurajat Orban purtarea măștii când bei Lagavulin).
Nu susțin că guvernul ar fi perfect; dimpotrivă, îl acuz de superficialitate, de incompetență administrativă și de o insuficientă implicare într-o campanie de informare pe care a finanțat-o din bani publici, dăruind 60 de milioane televiziunilor fără a verifica dacă această campanie este inteligentă și eficientă. (Dacă guvernul e incompetent, cum spuneți, de ce îl apărați, ori spuneți asta ca să dați impresia de echidistanță ? Slabă strategie). Deocamdată suntem doar asasinați nervos de repetarea obsesivă a unui clip privind purtarea măștii. Un clip care nu poate să fi costat prea mult. Nu scapă deci PNL de suspiciunea că zecile de milioane din banii noștri au fost de fapt oferite televiziunilor pentru o atitudinea favorabilă în vederea alegerilor locale și parlamentare de anul acesta. Altfel nu se explică invitarea miniștrilor și premierului la cel puțin trei televiziuni, unii după alții în prime time, ad nauseam. (Parcă spuneați mai sus că nu comunică sufficient, acum o fac ad nauseam?). Nu ar fi fost oare mai eficientă mobilizarea unor personalități publice nepartizane, cu mare credibilitate, care să joace rol de modele pentru tineret de pildă? Nu vom ști niciodată, pentru că probabil nu se va întâmpla. Orban & co. sunt obsedați să umple ecranele, la fel cum erau psd-iștii altădată. Dar în nici un caz nu-i poți suspecta că ar avea vreun interes în agravarea situației epidemiologice, sau că ar dori să sacrifice sănătatea populației pentru un (imaginar) profit electoral. (De ce nu? Dacă pandemia continuă, pot guverna ad nauseam). Da, au relaxat prea devreme si inițial au controlat prea puțin, sau deloc, respectarea regulilor sanitare de protecție. Nu au avut „sânge în instalație”, speriați fiind de o posibilă reacție negativă a populației doritoare de distracții și „libertate” înainte de alegeri. Controalele au început prea târziu, e drept, și nici încremenirea lor mentală în logica electorală nu ne-a făcut mult bine - dar în nici un caz nu a făcut atât de mult rău cât face PSD prin prelungirea perioadei în care cei infectați cu COVID 19 merg liberi pe stradă și pot infecta pe oricine le iese în cale. (Perioada a prelungit-o guvernul când a crezut că poate limita drepturile omului prin ordin de ministru și când a întârziat scrierea unei legi constituționale).
Nu avem așadar nici o nădejde în elita politică - sunt în cel mai bun caz superficiali și incompetenți și în cel mai rău caz cinici și lipsiți de scrupule. Nici pe acei compatrioți ai noștri lipsiți de educație, ignoranți, inconștienți, unii chiar deficitari la capitolul inteligență, nu ne putem baza. Poate că sunt minoritari, dar pot face un rău invers proporțional cu numărul lor, prin răspândirea virusului. Aveți deci grijă de voi, dragi prieteni, și îndrăzniți să vă opuneți cinismului criminal al unor politicieni cu mult prea multă putere. Fiți practici și realiști și alungați răul cel mare, când va veni ziua votului. De răul mai mic vom avea timp să ne ocupăm ulterior. (Sloganul aduce banul ?).

Notă. Am citit întâmplător textul doamnei Culcer și m-a distrat ideea de a-l adnota. E un text varză, propagandistic în stil GDS. Să fie autorul sănătos și cititorii deștepți. (Gheorghe Smeoreanu)

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK