Menu

Klaus Iohannis: ”Se impune prelungirea stării de alertă”

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Iohannis-declaratii.jpg

 

 

 

 

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, astăzi, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19. La ședință au participat premierul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

La finalul ședinței, Președintele României a susținut o declarație de presă din care s-au desprins următoare idei:
- starea de alertă va fi prelungită, cu mai puține restricții (”Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă”, a spus președintele)
- după 15 iunie se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante.
- va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness, dar cu reguli de distanțare.
- va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare.

- e posibilă deschiderea grădinițelor și creșelor private

- vor fi posibile evenimente private – nu publice, private – cu număr mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50, dacă vor avea loc în exterior

- se vor relaxa și relațiile cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic, sub 5 cazuri la milionul de locuitori. Deocamdată, la acest criteriu nu se încadrează statele unde se găsesc mulți cetățeni români.
- purtarea măști, evitarea aglomerărilor mari, măsuri care obligatoriu trebuie continuate, aproape cu caracter permanent.

La finalul declarației, președintele Iohannis a făcut apel la Parlament pentru a trece proiectul de prelungire a stării de alertă.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK