Menu

În România, preţul gazelor naturale e mai mult decât dublu, față de piețele europene

f_350_200_16777215_00_images_Gaze_oprite.jpg

 

 

 

 

 

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat că, în prezent, preţul gazelor naturale în hub-ul de la Baumgarten este foarte mic, de aproximativ 25 de lei per megawat.

"Ordonanţa 114 a fost o golănie făcută pe faţă la acea vreme de Dragnea şi de PSD şi de Vâlcov, iar noi în momentul în care am preluat guvernarea, pe 4 noiembrie, este primul lucru pe care ne-am asumat că-l abrogăm, şi l-am abrogat. Am negociat cu Comisia Europeană, pentru că acea Ordonanţă 114 ne-a adus şi un infringement, şi am promis - şi ne ţinem de cuvânt - liberalizarea preţului la gaze naturale începând cu data de 1 iulie, şi a energiei electrice la 1 ianuarie 2021.

Neştiind vreodată că vom ajunge în această situaţie a pandemiei, care ne-a afectat pe toţi, inclusiv industria de petrol şi gaze, practic putem spune că data de 1 iulie este o dată extraordinar de bună pentru a liberaliza preţul la gaze naturale - preţul pe pieţele europene fiind foarte mic. Practic, acum, astăzi, preţul la gaze naturale de la principalul hub de la Viena de la Baumgarten este în acest moment undeva la 25 de lei pe megawat. La noi, e mai mult decât dublu!", a precizat Virgil Popescu.

Până la 1 iulie, consumatorii casnici trebuie să-și aleagă un furnizor concurențial de gaze, piața reglementată urmând a fi desființată. Consumatorii casnici care nu-și vor căuta un furnizor concurențial până la finalul lunii iunie, nu vor rămâne fără gaze, ci vor beneficia de o perioadă de tranziție de un an, plătind însă prețul din oferta concurențială trimisă de actualul furnizor.

 

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK