Menu

Criterii de care să ţii cont când alegi un pronostic la pariuri

f_350_200_16777215_00_images_banner6_criterii-alegere-pronostic.jpg

 

 

 

 

 

Având în vedere faptul că în ultimii ani fotbalul s-a dezvoltat foarte mult şi a devenit sportul rege în mai multe ţări, a devenit din ce în ce mai greu să preconizăm rezultatele unor partide, Bookmaker-ii având suficiente informaţii din interior care contează la rezultatul final. Iubitorii de evenimente sportive care îşi câştigă un venit suplimentar din această activitate, folosesc din ce in ce mai des un set de analize înainte de a paria anumite pronosticuri.

Fie că este vorba de pariurile înainte de începerea mecului, fie de cele în timpul meciului, ar fi indicat să verifici câteva surse de inspiraţie. Evită să pariezi după o analiză superficială, pe termen lung te va costa o parte bună din buget. Desigur şi intuiţia este un factor de succes pe termen scurt, dar documentarea şi citirea statisticilor este esenţială.

Mai jos îţi voi enumera câteva criterii:

1. Scopul meciului

Din punctul meu de vedere, primul criteriu înainte de alegerea unui pronostic, este să verifici dacă meciul are sau nu, o miza reală. De exemplu dacă în joc este titlul unui campionat, câştigarea unei competiţii europene, o luptă pentru cupele europene, salvarea de la retrogradare, rivalitatea eternă a unor echipe consacrate, etc. Acest aspect cred că este cel primar peste toate ce le voi enumera mai jos.

2. Forma de moment a echipelor

Fără doar şi poate, forma în care se află o echipă de fotbal este un criteriu important când analizăm partida. O echipa care traversează o perioadă foarte bună are un moral ridicat, jucătorii au încredere şi şansele sunt foarte mari ca rezultatele pozitive să continue. În schimb, dacă o formaţie traversează o perioadă mai dificilă, cu probleme în ultimele jocuri, va avea parte de presiune din partea antrenorului, suporterilor şi un moral mai scăzut.

3. Jucătorii absenţi sau suspendaţi

Unul dintre cele mai important criterii pe care trebuie să îl punctăm, este verificarea cu atenţie a loturilor celor două echipe. Fiecare formaţie are în lot câteva vedete sau jucători buni fără de care rezultatele vor avea puţin de suferit. De exemplu, dacă golgheterul uneia dintre echipa este accidentat sau suspendat, iar tu vrei să pariezi că respectiva echipă înscrie multe goluri, este posibil să te gândeşti de două ori înainte. De asemenea este foarte important dacă sunt echipe cu profil ofensiv şi ies la joc, sau dacă sunt echipe cu profil defensiv şi joacă doar la rezultat. Te poate ajuta mult mai ales dacă joci la goluri. Este lesne de ştiut lotul jucătorilor pe care antrenorul îl are la dispoziţie, dacă lipsesc 2-3-4 titulari incontestabili ai echipei în respectivul meci, fi sigur că varianta să joci la victorie este de ocolit.

4. Poziţia în clasament şi rezultatele celor două echipe în ultimele meciuri.

Situaţia din clasament este una dintre statisticile la care majoritatea pariorilor se uită înainte de meci. Putem lua în calcul meciurile directe din ultimul sezon, însă dacă ne bazăm pe rezultatele din urmă cu 3-4 ani nu este în regulă. În câţiva ani o echipă poate evolua şi se poate schimba foarte mult. Încă un detaliu, dacă ultimele întâlniri între cele două echipe s-au terminat la egalitate, există o mare probabilitate ca de data asta una să fie câştigătoare.

5. Condiţiile în se joacă (starea meteo, starea terenului, meci acasă/deplasare)

În ceea ce priveşte starea meteo, la prima vedere vei spune că condiţiile meteorologice nu pot infuenţa prea mult soarta unui meci de fotbal. Din contră, este foarte important de urmărit starea vremii, o partidă cu fenomene rar întâlnite este greu de pronosticat. De exemplu când soarele este prezent şi gazonul este în condiţii optime, avem şansa să vedem un meci spectaculos cu o probabilitate mai mare de goluri multe. Dar când un meci se desfăşoară pe o ploaie torenţială din cauza căreia nu se înscriu goluri, este cu totul altă situaţie şi poate influenţa pronosticul tău, ales deoarece statistic echipele aveau marcate multe goluri în ultimele meciuri. De asemenea, locaţia este un factor important, atunci când partida se joacă pe terenul de acasă unde sunt prezenţi mai mulţi suporteri, echipa va juca cu un moral mai ridicat. Proprii fani pot da o energie şi un optimism ireal jucătorilor pentru a realiza rezultate pe măsură.

6. Probleme de natură financiară

Deseori au fost întâlnite aceste situaţii. Dacă echipa are probleme din punct de vedere financiar, aspectele administrative pot fi influenţate, în ideea că jucătorii care nu şi-au mai primit salariile/bonusurile, evident nu vor mai avea aceeaşi motivaţie pe care o aveau înainte. Pot apărea conflicte, iar de la conflicte pot apărea dezbinări. Acestea pot duce la rezultate nefavorabile, rezultate de care mulţi pariori activi profită.
Acestea sunt criteriile de luat în considerare, în final, ca să înţelegi, în pariuri nu ai certitudini, deci mare atenţie la analiză înainte de a alege un pronostic, pariaţi responsabil şi mult succes!

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN