Menu

Alertă ! Renunţarea la examentul de Bacaureat

f_350_200_16777215_00_images_bacalaureat_10.jpg

 

 

 

 

 

 

După ce Guvernul din Olanda a anunţat anularea examenelor centrale de sfârşit de studii, echivalent cu bacalaureatul, din cauza pandemiei de coronavirus, elevii români au cerut și ei eliminarea acestui examen astfel încât să nu piardă un an. Mai exact, pentru 2020, ei cer anularea examenului de bacalaureat, iar validarea diplomei să fie făcută pe baza notelor obținute de-a lungul anilor de liceu.

Dcnews.ro a discutat acest subiect cu Prof. Emerit Mihai Coman.

"Am susținut demult că bacalaureatul nu mai are nicio rațiune. Avea în secolul XIX. Acum bacalaureat nu-ți garantează decât că ești șomer cu diplomă. Acest examen nu ne spune nimic în plus decât ne-ar spune diploma la terminarea liceului cu mediile la materiile respective. Mai apare o nouă notă la o materie pe care ai absolvit-o cu o anumită medie în anii de liceu. Ai făcut limba română patru ani și ai media x", a spus Prof. Emerit Mihai Coman pentru DC News.

Faptul că susținem examenul de bacalaureat ar putea arăta neîncrederea pe care o avem în profesori. Adică nu avem încredere că elevii sunt la un anumit nivel, așa cum o arată mediile din liceu, dar avem încredere într-un examen la care un elev poate claca date fiind emoțiile, chiar dacă a învățat patru ani. Bacalaureatul arată că nu-i considerăm corecți pe profesori, motiv pentru care avem nevoie de o altă verificare, plus supraveghere video și audio.

"Bacalaureatul nu a funcționat așa cum trebuia să funcționeze, ca un barometru al calității pregătirii. Dacă nu a funcționat așa... este un eșec, dacă este un eșec, nu văd nicio dramă să renunțăm la examenul de bacalaureat”, a mai spus Prof. Emerit Mihai Coman pentru DC News.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK