Menu

Amânarea ratelor la bănci. Guvernul trage, PSD reglează tirul

f_350_200_16777215_00_images_banner1_ciolacu_pro.jpg

 

 

 

 

 

 

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că legea privind amânarea ratelor la bănci va fi adoptată în Parlament până la finalul săptămânii, iar săptămâna viitoare, luni, va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis, la promulgare.

”Dacă domnul Arafat ia măsurile clare, Guvernul încă nu se ridică la așteptări. Noi, cei de la PSD, ne vedem de drumul nostru. Astăzi a fost BP-ul la Senat, acest proiect privind amânarea ratelor la bănci este la vot final în Senat, iar vineri va trece și de Camera Deputaților. Până luni va fi trimis la promulgare. Nu mai avem timp să așteptăm un Guvern care se bâlbâie din ce în ce mai mult”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Pe de altă parte însă Asociația Română a Băncilor (ARB) și Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR), organizații care reprezintă toate instituțiile bancare active pe piața românească, au solicitat luni guvernului să nu permită tuturor persoanelor fizice și juridice, indiferent de situația materială, să ceară amânarea ratelor la credite cu până la nouă luni de zile, ci măsura să fie aplicată punctual, acolo unde este nevoie.

Bancherii avertizează că, în caz contrar, va fi afectată lichiditatea sistemului bancar, ceea ce va dăuna capacității de redresare a economiei.
Apelul băncilor a venit chiar la începutul ședinței de guvern în cadrul căreia premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, au anunțat modificări la ordonanța de urgență care permite amânarea pentru 9 luni a plății ratelor la creditele bancare pentru persoane fizice și juridice:
• perioada în care clienții pot cere băncilor amânarea plății ratelor e mai lungă, de 45 de zile de la intrarea în vigoare a OUG
• nu se mai capitalizează dobânda pentru creditele ipotecare
• li se dă posibilitatea solicitanților care au restanțe să aducă creditele la zi când solicită amânarea plăților

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK