Menu

Blackjack, de la origini până la mese de live casino

f_350_200_16777215_00_images_banner6_imagine.JPG

 

 

 

 

 

 

Originile blackjack-ului sunt oarecum învăluite în mister.

Unii cred că primii care au jucat acest fascinant joc au fost grecii antici, în timp ce alții afirmă că în Roma s-ar fi jucat pentru prima dată.

Până la urmă însă, puțin contează de unde a început totul. Ceea ce contează este modul în care a evoluat jocul și faptul că rămâne unul din preferatele amatorilor de jocuri cu cărți.

În zilele noastre, mulți jucători aleg să joace în cazinouri fizice, însă și mai mulți migrează către online. Mesele de blackjack cu dealeri live, la care se poate juca online, au înlocuit mesele fizice și mesele electronice de blackjack. De exemplu aici pe site-ul unuia dintre cei mai populari operatori de gambling din România, putem oricând accesa, în siguranță și deplină legalitate, una dintre mesele de blackjack cu dealeri live, la care experiența de joc se apropie foarte mult de cea reală.

Chiar dacă anumite forme de Blackjack s-au jucat chiar și în urmă cu 2.000 de ani, prima atestare a formei actuale a avut loc la sfârșitul secolului 16. Miguel de Cervantes, autorul faimosului roman „Don Quihote” a făcut referire în cartea sa „Ronconete y Cortadillo” la un joc spaniol denumit 21. Un joc similar s-a jucat și în Franța anilor 1700. Acesta a și devenit foarte popular în cazinourile vremii. De-a lungul timpului, jocul de blackjack a evoluat încet și sigur:

În 1800 a fost introdus în America, însă nu a avut prea mare succes

În 1931 a suferit modificări de reguli, odată cu legalizarea jocurilor de noroc în Nevada și cu oferirea unui payout de 10:1 pentru jucătorii care obțineau un 21 natural (Jack de pică și as de pică). De la Jackul de pică vine, de fapt, denumirea de Blackjack
Odată cu mărirea payout-ului, interesul a crescut foarte mult, jocul devenind foarte atractiv printre matematicieni. Aceștia au început să studieze strategii care mai de care mai complexe

În 1957 a apărut cartea „Playing Blackjack to Win”. Chiar dacă nu a avut succes pe moment, cartea a prezentat câteva strategii extrem de interesante prin care se puteau mări șansele de câștig la jocul de blackjack. Baldwin, Cantey, Maisel și McDermott, cei 4 jucători care au scris cartea de succes, au fost denumiți „cei 4 călăreți”

În 1962, Edward O. Thorp continuă munca celor 4 și publică „Beat the Dealer” Este cartea care schimbă definitiv jocul, deoarece îi învață pe cititori cum să numere cărțile pentru a crește șansele la câștig. Deși strategia lui Thorp era bună, cazinourile au avut cel mai mult de câștigat, în cele din urmă. Vândută în milioane de exemplare, cartea a trimis la masa de joc, pe lângă puținii care reușeau să respecte strategiile prezentate, o mulțime de amatori care nu înțelegeau foarte bine modul în care trebuie să numere cărțile

În 1966, Thorp publică o a doua ediție a Beat The Dealer, care conține un nou sistem de numărat. Este perioada în care cazinourile încep să ia atitudine și să schimbe regulile jocului. Unele măsuri din cele luate împotriva jucătorilor care numărau cărți se pare că nu ar fi fost tocmai ortodoxe

Astăzi, încă se mai pot număra cărți, însă de cele mai multe ori strategia nu funcționează, dat fiind faptul că se joacă cu mai multe pachete, iar număratul este aproape imposibil. Majoritatea jucătorilor de astăzi nu mai joacă Blackjack neapărat cu scopul de a câștiga, însă, ci îl joacă pentru distracție. Aceasta poate să vină în cantități mari la mesele live online.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK