Menu

SRI în corzi, pierde tot ce a muncit!

f_350_200_16777215_00_images_banner6_sri.jpg

 

 

 

 

 

 

Decizia CCR, 4 februarie 2020, ”Nucleara”: Mandatele de siguranţă naţională (MSN) ale SRI NU POT FI FOLOSITE ca mijloc de probă în NICIUN DOSAR PENAL!

Curtea Constituțională a României a analizat astăzi o serie de excepții de neconstituționalitate ridicate în 2017 și 2018 pe articolul 139 alin 3 din Codul de procedură penală și articolul 11 alin 1 litera d din Legea SRI privind securitatea națională a României, care dădeau posibilitatea procurorilor să folosească ca mijloace de probă în dosarele penale orice date ieșire din operarea mandatelor de siguranță națională ale SRI și a decis că coroborarea celor 2 articole este neconstituțională.

Astfel, datele din operarea mandatelor de siguranță națională de către SRI nu pot fi folosite în niciun dosar penal de către procurori sau de către instanțele de judecată.

Articolul 11 din legea SRI, prevedea la art 11, alin 1, litera d că ”informațiile din domeniul securității naționale pot fi comunicate: organelor de urmărire penală, când privesc informaţiile privind săvârşirea unei infracţiuni” iar articolul 139 alin 3 din Codul de procedură penală prevedea, la Capitolul tehnici speciale de supraveghere sau cercetare- Supravegherea tehnică- ”Înregistrările prevăzute în prezentul capitol, efectuate de părți sau de alte persoane, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terții. Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege.”

Sursa: presacurata.ro

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK