Menu

Povești am votat, povești mâncăm. Nenorociții i-au păcălit pe români

f_350_200_16777215_00_images_banner1_orban_ludovic_parul.jpg

 

 

 

 

 

Mă străduiesc de o bună bucată de vreme să găsesc acele cuvinte care să exprime în mod corect și sugestiv deosebirea dintre guvernarea PSD și guvernarea PNL.

Nu e ușor, deoarece ambele guvernări sunt bazate pe interes.

Ceea ce opinia publică de la noi refuză să înțeleagă, după o jumătate de secol petrecută în comunism și încă 30 în capitalism sălbatic, este că nu există politică fără afaceri, fără jocuri de interese, iar legile au fost gândite în așa fel încât să le permită guvernanților să își satisfacă susținătorii fără să meargă la închisoare.

Orice guvernare așa-zis democratică, din toată lumea așa-zis democratică se gândește în primul rând la clienții săi și abia apoi la populimea pe care o guvernează. Deosebirea este că unii vor totul pentru clienți și nu lasă nimic populimii, în vreme ce alții lasă, totuși, câte ceva.

Acestea fiind spuse, putem afirma că guvernarea PSD găsise o formulă care să împace în mod fericit și capra și varza, în sensul că favoriza capitalul românesc, afaceriștii români făcând și ei parte din populime. În acest fel, practic, o bună parte din guvernarea pesedistă era întoarsă cu fața spre populimea românească, încercând să dea cât mai mult afaceriștilor cu buletin de România.

”Spre deosebire de PSD-iști, care întruchipau interesele unor afaceriști locali, PNL-iștii reprezintă interesele marilor companii”, observă Ion Cristoiu.

Susținătorii PNL, mai mult sau mai puțin conștienți de legile economice și sociale, trăiesc iluzia că marile companii întorc din beneficiile lor către societatea în care au ales să facă afaceri. Te duc mai ușor pe culmile progresului multinaționalele decât afaceriștii mărunți de pe plaiul mioritic.

Așa se întâmplă în țările dezvoltate, cu o singură mare și esențială diferență. În acele țări, marile companii varsă o parte din profit la buget, sub formă de impozite și taxe. În România, nu se întâmplă același lucru, impozite și taxe plătesc doar afaceriștii autohtoni care sunt, în comparație cu multinaționalele, niște pigmei.

Susținând afaceriștii români, PSD susținea și bugetul, în vreme ce PNL îmbogățește companiile străine și îl doare la bască de buget. De aceea se împrumută Cîțu cu atâta disperare. Când lumea afacerilor nu îți dă impozite și taxe, iei bani de la bănci, nu ai altă soluție.

Și acum, să vedem ce au făcut românii.

Mulți, de bună credință, au votat cu Iohannis și au aplaudat venirea la putere a PNL gândindu-se că acesta este drumul corect spre progres și prosperitate.

S-au înșelat, fiindcă marii clienți ai liberalilor au doar mână de luat, nu și de dat.

Românii au vrut să nu mai fure românii, care mai lăsau totuși ceva din pradă la locul faptei. Cum era de așteptat, au căzut,cum se spune pe la noi, din lac în puț. Noii hoți iau totul și nu lasă nimic pentru populime.

Ce e de făcut, mă pot întreba unii, nedumeriți. În primul rând, trebuie să înțelegem că așa-zisa luptă anticorupție îi are în vizor pe afaceriștii români, în vreme ce companiile străine nu au fost deranjate vreodată de procurori, iar dacă au fost, dosarele s-au închis, ori s-au prescris.

Aceeași anticorupție îi vizează mai mult pe pesediști deoarece ei sunt mână în mână cu afaceriștii români. Liberalii nu pățesc nimic fiindcă nici marii lor clienți nu pățesc nimic.

Vă rog să tragem linie și să adunăm.

După cum se observă, guvernul Orban e un sponsor al multinaționalelor . Firmele românești pe care le favorizează par și ele cam străine, dacă nu or fi chiar un pic acoperite. Sub guvernarea liberală capitalul românesc va dispărea aproape de tot, iar țara va trăi din împrumuturi.

Hrăniți cu povești despre capitalism, românii, ca niște copii, l-au adus la putere pe Ludovic Orban sub formă de Făt Frumos care omoară zmeul corupției.

Povești am votat, povești mâncăm.
Nenorociții i-au păcălit zdravăn pe români.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK