Menu

Conferință pupincuristă sau șutincuristă ?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_neata_conf.jpg

 

 

 

 

 

 

S-a vorbit mult în bogata presă de la Vâlcea despre discursurile panegirice de la conferinţa judeţeană a PSD. Că de ce, adică, a fost lăudat preşedintele Costi Rădulescu. Ar fi trebuit, sugerează unii, mai multă sobrietate. Dar nişte zeflemea, poate chiar un pic de ură nu vreţi ?

Tema falsă dar comodă a ”pupatului în cur” a făcut să treacă oarecum neobservat punctul de vedere al conferinței cu privire la strategia liderilor de la București. După cum se știe, interimarul Marcel Ciolacu a zis că PSD nu va dori să vină la guvernare chiar dacă trece moțiunea de cenzură.

”Este o moțiune serioasă și chiar dorim să treacă. Nu avem un scop politic, nu avem un program politic. Dorim să stopăm un lucru care nu se face niciunde într-o țară dezvoltată. Nu ai dreptul să schimbi regulile în timpul jocului. (...) După moțiune, dacă va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru. Este varianta unui guvern de uniune națională până în noiembrie, când sunt alegeri la termen”, a declarat Marcel Ciolacu.

Evident, acest punct de vedere i-a lăsat pe mulți susținători ai PSD cu ochii în soare. Cum naiba să spui că moțiunea nu are un scop politic, iar partidul nu are program politic ? Prostie mai mare nu există.

Chestiunea a fost sesizată, ce să vezi, chiar în conferința chipurile pupincuristă de la Vâlcea. Deputatul Eugen Neață i-a dat o replică lui Marcel Ciolacu, fără să-i pronunțe numele, dar fiind clar le ce se referă.

”În contextul ultimilor discuții apărute in spațiul public, legate de moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului Orban, moțiune care sper să treacă, există unele opinii care spun că noi, este necesar să dăm acest guvern jos, însă nu trebuie să preluăm guvernarea, ci să optăm pentru un guvern de uniune națională. Eu cred că nu trebuie doar să ne mulțumim să constatăm răul făcut de PNL!
Sunt de părere că această ipoteză de lucru nu este una bună pentru români și pentru România. Spun români și România pentru că noi trebuie să încetăm în a mai ieși public cu promovarea unor mesaje de genul „Pentru PSD este bine să nu intre acum la guvernare” sau “ să-i lăsăm pe alții să guverneze acum pentru că fac doar lucruri rele si în acest fel ei vor pierde și noi vom câștiga la scor alegerile locale și alegerile generale din acest an.
Eu cred că puterea politică înseamnă exprimarea ei în interesul oamenilor și al țării. De aceea, sunt de părere că trebuie să doborâm guvernul Orban înainte de a produce un dezastru național și să mergem la guvernare pentru a apăra interesele românilor și ale României” a zis Neață, iar conferința l-a aplaudat.

Pentru a putea exprima astfel de puncte de vedere curajoase, cu impact național e nevoie de o anumită atmosferă în organizația județeană. Pupincurismul sublimează în încredere și liberă exprimare a opiniilor. Dacă i-ar fi plăcut pupincurismul lui Constantin Rădulescu,  Eugen Neață nu ar fi avut spor să se pună cu părerea Bucureștiului fiindcă s-ar fi temut că președintele îl persiflează.

Cei care au spus că nu vor conferință pupincuristă nu au remarcat că ea a fost, la un moment dat, șutincuristă, adică i s-a tras un șut un dos unei direcții venite de la Centru.

Ceea ce nu e deloc puțin lucru.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK