Menu

Deputatul Eugen Neață se revoltă. ”PSD nu trebuie să evite guvernarea”

f_350_200_16777215_00_images_banner1_neata_conferinta_1.jpg

 

 

 

 

 

 

În contextul în care se discută despre depunerea unei moțiuni de cenzură urmată de evitarea asumării unui premier ș ia unui guvern PSD, deputatul Eugen Neață este de o cu totul altă părere. El spune că moțiunea de cenzură nu poate fi o menevră politicianistă, pentru obținerea de voturi, ci trebuie privită ca un pas în vederea obținerii guvernării, pentru aplicarea unui program favorabil românilor.

Urmăriți logica deputatului Eugen Neață exprimată în cuvântarea sa de la Conferința extraordinară a PSD Vâlcea, organizație unde este membru.

”În contextul ultimilor discuții apărute in spațiul public, legate de moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului Orban, moțiune care sper să treacă, există unele opinii care spun că noi, este necesar să dăm acest guvern jos, însă nu trebuie să preluăm guvernarea, ci să optăm pentru un guvern de uniune națională. Eu cred că nu trebuie doar să ne mulțumim să constatăm răul făcut de PNL!

Sunt de părere că această ipoteză de lucru nu este una bună pentru români și pentru România. Spun români și România pentru că noi trebuie să încetăm în a mai ieși public cu promovarea unor mesaje de genul „Pentru PSD este bine să nu intre acum la guvernare” sau “ să-i lăsăm pe alții să guverneze acum pentru că fac doar lucruri rele si în acest fel ei vor pierde și noi vom câștiga la scor alegerile locale și alegerile generale din acest an.

Eu cred că puterea politică înseamnă exprimarea ei în interesul oamenilor și al țării. De aceea, sunt de părere că trebuie să doborâm guvernul Orban înainte de a produce un dezastru național și să mergem la guvernare pentru a apăra interesele românilor și ale României.

Nu ne putem dori puterea politică fără să folosim această putere, cum aud de la un timp încoace unele opinii. Rolul celor care dețin puterea politică este acela de a ocupa funcțiile politice ale statului și de a guverna.

PSD este un partid responsabil și activ și, după îndepărtarea adversarilor de la putere, își dorește să aplice programul său de guvernare, cu beneficii foarte importante pentru oameni, cum a demonstrat-o în ultimii ani.

Cum ar putea un partid să își impună programul de guvernare fără puterea efectivă a deciziei guvernamentale?
În plus, eu cred că trebuie să arătăm oamenilor prin ceea ce facem că unicul nostru scop, al PSD, nu este acela de a obține voturi, ci scopul de a guverna spre binele oamenilor și al țării asumându-ne să reparăm răul pe care liberalii l-au făcut deja. Iată motive suficiente pentru care eu cred că este necesar să ne asumăm guvernarea de îndată ce trece moțiunea de cenzură!

Și, dacă vorbim strict politic, eu consider că asumându-ne guvernarea, acum, după dezastrul făcută de liberali, votanții români vor ști mai bine să aleagă între dezastrul liberal și lucrurile bune pe care le-a făcut guvernarea PSD în ultimii ani și pe care le putem face în continuare, prin intrarea la guvernare imediat după trecerea moțiunii de cenzură. Da, putem obține mai multe voturi intrând la guvernare acum!

De ce spun asta?
Știu, la fel de bine ca și dumneavoastră, că liberalii nu au crescut pensia minimă garantată și nici nu au de gând să o crească, nu au acordat alocațiile crescute prin lege pentru copii și nu au de gând să le dea vreodată, nu au crescut salariile profesorilor cum prevede legea și nici nu le vor crește, și-au exprimat public intenția de a impozita salariile angajaților din IT și vor pune aceste impozite, au anunțat public că nu vor crește punctul de pensie cum spune legea și nu vor crește pensiile. Ori nu știu cum, ori nu vor să guverneze în folosul oamenilor.
În opoziție totală cu dezastrul creat de liberali, PSD, în urma unui succes la moțiunea de cenzură, ar reuși să creioneze o majoritate și să instaleze un guvern al său în prima jumătate a lunii aprilie, cred eu.

Sunt convins că numai un nou guvern PSD, instalat până în luna aprilie, ar putea găsi resursele necesare să aplice, începând cu 1 mai, tot ceea ce liberalii nu au știut și nu au vrut să facă. Adică, să plătească alocațiile dublate pentru copii, să crească pensia minimă garantată, să acorde profesorilor mărirea de salarii prevăzută de lege, să anunțe că menține scutirea de impozit pentru IT-iști, să anunțe că vor mări punctul de pensie cu 40%, cum zice legea promovată de noi, dar și alte măsuri pozitive pentru oameni și pentru țară.

Contribuția noastră la salvarea din ghearele dezastrului liberal a beneficiilor câștigate de români, chiar înainte sau în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, poate fi un câștig de imagine imens, evident pentru oamenii care vor alege cine să le administreze localitățile și țara lor.
În această logică, eu cred că, prin asumarea guvernării imediat după căderea guvernului liberal, putem face bine României și putem obține încrederea exprimată de români prin votul lor la alegerile locale și la alegerile generale din acest an.

Am speranța că punctul meu de vedere va ajuta la o analiză mai aprofundată a deciziei de a intra sau de a nu intra la guvernare după ce trece moțiunea de cenzură. Sunt convins că în forurile cele mai înalte ale partidului, colegi ai noștri cu foarte multă experiență politică, analizează cu mare atenție toate variantele de lucru.
Vă asigur pe dumneavoastră, pe toți românii, că voi continua să îmi exercit atribuțiile politice în interesul și în sprijinul oamenilor care, prin votul lor, m-au împuternicit să le reprezint interesele în Parlamentul României.

Vă mulțumesc pentru încrederea acordată!”

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK