Menu

Tragediile sunt ușor de înțeles. PSD a fost înlăturat pentru că programul de guvernare începuse să dea roade

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dragnea.jpg

 

 

 

 

 

 

Clar ca lumina zilei. 

Marea minciună pe care vor să o înrădăcineze liberalii ajutaţi de câţiva ziarişti este că PSD a luat măsuri populiste pe care dacă PNL le-ar pune în aplicare, ţara ar ajunge în faliment.

”Sub guvernarea Dăncilă, PSD a legiferat tot ce se putea legifera în materie de populism, creşteri de salarii, pensii şi cheltuieli sociale peste orice limită impusă de starea veniturilor bugetare. Şi pentru a nu lăsa lucrurile baltă, a mai impus şi dublarea alocaţiilor pentru copii, după ce a plecat de la guvernare.
Bomba bugetară lăsată sub masa guvernamentală din Palatul Victoria este nimicitoare pentru finanţele publice. Bomba politică este la fel de distrugătoare. Practic, la plecarea de la putere, PSD a plasat noua guvernare într-o situaţie imposibilă şi mizează pe asta pentru a reveni cât mai repede la butoane”, scrie unul dintre ziariștii liberalilor.

Sper că se observă imediat contradicția. De ce ar fi plasat PSD o bombă sub guvernul PNL cu scopul de a rămâne sau a reveni la putere și bomba să explodeze sub propriul guvern ? Ceva nu se leagă în acest tip de raționament.

Adevărul este că PSD urma să ia o serie de măsuri fiscale în detrimental corporațiilor și în favoarea bugetului, unele dintre ele prevăzute în Ordonanța 114, deja distrusă de liberali. De acolo ar fi venit banii pentru mărirea pensiilor și dublarea alocațiilor.

Avocatul Gheorghe Piperea a spus clar cum stau lucrurile.

” Așadar, guvernul PNL are 2 miliarde de lei pentru a plăti în avans rachete americane depășite tehnologic, are 320 de miloane de euro de subvenții pentru companii energofage, are 335 miloane de euro pentru ajutoare de stat oferite corporațiilor, iși permite să nu încaseze 1,3 miliarde de lei de la cele doua bănci pentru locuințe (BCR si Raifaissen) prinse cu ocaua mică de Curtea de Conturi și încă 4 miliarde de lei de la Kazmunaigaz (Rompetrol), ca să nu mai vorbim de enorm de multele companii secu iertate mereu de datorii (cum ar fi irealitatea tv, pardon, plus) etc. Dar guvernul PNL nu are bani de alocații pentru copii și nu știe dacă va găsi bani pentru pensii. Cu toate acestea, miniștrii lui Orban se laudă că fac treabă bună pentru români și se bat cu pumnu' în piept că scapă țara de hoți și corupți (oare cum or fi cei care se imprumută de la banci, de vreo 2 luni, de 23 miliarde de lei, and counting, fâcandu-le bancilor, în continuare, viața ușoară si huzurul înfloritor...)” a arătat Piperea.

Evident că vuvuzelele PNL se fac că nu pricep, după cum arată următoarea afirmație:

” Adevărul este că PSD nu a dat, pentru că niciun guvern nu dă din buzunar. Eventual, o guvernare poate crea prin dezvoltare economică veniturile reale pentru majorări. Dar toată retorica populistă a PSD şi concretizarea legislativă a unor promisiuni nesusţinute s-au bazat pe un singur lucru, mituirea electoratului, cu speranţa câştigării alegerilor. După care poate veni potopul”, scrie, ignorând adevărul, ziaristul citat mai sus.

Dacă PSD ar fi pus o bombă bugetară sub propria masă de la Palatul Victoria, PNL ar fi făcut bine să aştepte alegerile parlamentare din toamna acestui an şi să îi lase pe social-democraţi să se facă fărâme la explozie.

Iar ”justițea” trebuia să îl fi lăsat în libertate pe Dragnea pentru a-l face zob propria lui bombă.

Adevărul este că Dragnea a fost băgat la răcoare pentru că programul lui de guvernare începuse să dea roade. Vorbim despre roade pentru români, nu pentru capitalul străin.

Acest adevăr este atât de banal încât unii, onești dar care se consideră foarte deștepți,  nu îl acceptă crezând că lucrurile sunt cu mult mai complicate.

Tragediile sunt de obicei ușor de înțeles.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK