Menu

Clona lui Orban la șefia PSD

f_350_200_16777215_00_images_banner1_orban_ludovic.jpg

 

 

 

 

 

Ideea toxică lansată de laboratoare prin gura lui Klaus Iohannis este că PSD este un partid nereformat şi nedemocratic. Ca și cum PNL ar fi reformat și democratic. În traducere corectă, asta înseamnă că PSD nu e cuminte, încă are în sânge reziduuri patriotice şi trebuie să urmeze o cură de deznaţionalizare.

Sunt urmărite atent declaraţiile membrilor PSD şi, prin discuţii de culise, se acţionează pentru marginalizarea celor care nu se aliniază. Aş vrea să vin cu un exemplu concret, o postare a inteligentei şi frumoasei Gabriela Zoană, fost europarlamentar. Zoană a scris de curând pe Facebook ceva care, după opinia mea, i-a stricat dosarul. Iată textul:

” Din banii noștri, ai salariaților și plătitorilor de taxe, din banii cuveniți copiilor și bunicilor noștri, PNL dă miliarde bogătașilor:
- 330 de milioane de euro ajutor de stat pentru companiile energofage.
- 314 milioane de euro pentru cumpărarea unei bănci grecești (Banca Românească, de către Exim Bank).
- 500 de milioane de euro anual – scutirea de plată a certificatelor CO2.
- 2,6 miliarde lei prin eliminare taxării pe activele bancare, taxa de 2% pe cifra de afaceri și taxele din telecomunicații.
- 1,5 miliarde lei prin eliminarea impozitării la nivelul salariului minim a contractelor part-time, care va avea impact negativ direct asupra bugetului de pensii, dar va favoriza munca la gri practicată de marea majoritate a corporațiilor.
Deci, d-nule Orban, aveți bani de alocații, pensii și salarii, dar nu vă pasă de români!”

Aș paria cu oricine că insistând cu asemenea idei doamna Zoană își diminuează șansele de a mai ocupa funcții importante la centru.

Ce fel de lideri agreează sistemul ? Orice fel, mai proști sau mai deștepți, mai culți sau mai inculți, într-o singură privință nu se acordă niciun fel de circumstanțe și anume pe subiectul suveranității și drepturilor economice.

Un PSD reformat înseamnă, pentru cei care insistă cu ideea, nu unul în care să apară figuri noi, oameni inteligenți, moderni, ci un partid care tace, un partid mort pe care cineva să îl rotească la guvernare pentru a simula democrația.

Reforma PSD este doar un pretext manipulator sub acoperirea căruia să se facă o selecție a cadrelor în sens progresist și mondialist. Cineva își dorește un Orban clonat la conducerea PSD.

Îl va găsi, va avea succes la viitorul congres, va evolua Marcel Ciolacu în acest sens, ori Sorin Grindeanu este exact ceea ce îi trebuie sistemului ?

Până nu va deveni un partid care să se rușineze că a avut vreodată un program de guvernare gândit de Liviu Dragnea, PSD nu va avea liniște și nici nu va reveni la putere.

În această situația, patriotismul se mai poate găsi în jungla de pe Facebook. E bine și aici, pentru o vreme.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK