Menu

Adina Florea s-a retras din procedura de numire la șefia SIIJ

f_350_200_16777215_00_images_Adina-Florea.jpg

 

 

 

 

 

Adina Florea s-a retras, în această dimineață, din procedura de numire în funcția de procuror-șef SIIJ. Asta deși a câștigat concursul la CSM, cu nota 10, în urmă cu șase luni, pentru a conduce Secția Specială.

Adina Florea a ales să facă pasul înapoi, deși avea posibilitatea de a da în judecată CSM, pentru refuzul de fi numită în funcția de procuror-șef SIIJ.
Secția va fi condusă, în continuare, ca și până acum, de procurorul Nicolae Marin, adjunct al SIIJ.

 

Reamintim că numirea Adinei Florea la șefia SIIJ trebuia validată de Plenul CSM, însă ședințele în care trebuia să se întâmple asta au fost blocate constant de mai mulți membri care nu se prezentau, pentru a nu exista cvorum.

În cele din urmă, validarea numirii Adinei Florea la SIIJ s-a discutat în 15 octombrie 2019, dar nu s-a ajuns la niciu rezultat: votul final din Plenul CSM a fost de 9 la 9, Codruț Olaru anulându-și votul.

Luju.ro menționează că mulți dintre magistrații care au contestat SIIJ și numirea Adinei Florea la conducerea secției sunt vizați de dosare la SIIJ, trei dintre aceștia fiind membri CSM : procurorul Cristian Mihai Ban ( 6 dosare la SIIJ); procurorul Nicolae Solomn ( 5 dosare la SIIJ); judecatorul Bogdan Mateescu (un dosar la SIIJ).

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK