Menu

Recursul compensatoriu a fost abrogat. Victor Ponta: ”O lege negociată cu CEDO, care, oricum, se va aplica în continuare”

f_350_200_16777215_00_images_Ponta-4-dec-2019.jpg

 

 

 

 

 

În urmă cu foarte puțin timp, plenul Camerei Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu.

Votul a fost de 272 – pentru și 5 – abțineri.

f_350_200_16777215_00_images_Vot-abrogare-abrogare-recurs-compensatoriu.jpg

 

 

 

 

Imediat, Victor Ponta, de la tribună, a spus:

”Le-am spus colegilor mei de la PSD că, atunci când au adoptat recursul compensatoriu, s-au grăbit. Nu trebuiau să-i includă în prevederile acestei legi pe cei condamnați pentru omor, viol, tâlhărie și fapte cu violență. Problema e acum că se abrogă, în totalitate, o lege negociată cu CEDO și care, oricum, se va aplica în continuare, trebuie să le spuneți asta oamenilor. Nu se va mai aplica doar după ce va intra în vigoare, pentru cei care vor fi, după aceea, condamnați.
Mi-aș fi dorit să se schimbe ceea ce trebuia schimbat și să rămână ceea ce e bun. Se pare, însă, că heirupismul și populismul trec dintr-o parte în alta, odată cu guvernarea. Sper să găsească dl Predoiu soluțiile pe care nu le-a găsit Parlamentul, în acest moment”.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK