Menu

Liberalii vâlceni şi psihopatologia vieţii cotidiene

f_350_200_16777215_00_images_buican_oamenii_lui_1.jpg

 

 

 

 

 

Conform definiţiei de dicţionar, actul ratat este un concept al psihanalizei clasice reprezentând o eroare de vorbire, memorie sau acțiune atribuită unei interferențe cu o dorință, gând sau conflict inconștient, reprimat. Conceptul apare pentru prima dată la Sigmund Freud în Psihopatologia vieții cotidiene (1901).

Conflictul inconştient, reprimat al liberalilor este acela dintre politica de subminare a independenţei naţionale şi obligaţia morală de a-i omagia, la ocazii festive, pe eroii care au câştigat şi păstrat această independenţă.

După cum se ştie, distinşi politicieni din cadrul PNL Vâlcea precum Romulus Bulacu, Grigore Crăciunescu sau doamna Claudia Banu au trecut ca pe lângă nimeni în drum prin dreptul veteranului de război Emil Veţeleanu (101 ani) evitând să îl salute după festivităţile de 1 Decembrie de la Rm. Vâlcea.

Să nu creadă nimeni că doamna şi domnii amintiţi nu au maniere. Dimpotrivă. Au însă şi un conflicit interior generat de ruşinoasa politică a partidului pe care îl reprezintă şi de care nu au cum să fie mândri. De aici şi ingorarea eroului.

Erou pe care, sunt absolut sigur că nici nu l-au văzut bine, fiindcă aşa se manifestă actul ratat.

Iartaţi-i, vă rog, pe liberalii vâlceni, însuşi Freud i-ar trece la capitolul psihopatologia vieţii cotidiene.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK