Menu

Senatul a adoptat tacit proiectul privind folosirea canabisului în scop medical

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Cannabis.jpg

 

 

 

 

 

Astăzi, Senatul a adoptat tacit proiectul de lege ce prevede reglementarea folosirii canabisului și derivatelor acestuia în scopuri medicale.

Proiectul legislativ a fost inițiat de senatori și deputați PSD, PNL, USR, Pro România și ALDE și stabileşte „regimul juridic privind cultivarea, producerea, fabricarea, depozitarea, comerţul, distribuţia, transportul, deţinerea, oferirea, transmiterea, intermedierea, achiziţionarea, utilizarea şi tranzitul pe teritoriul naţional, în scop medical, ale plantelor de canabis și ale substanțelor preparate pe baza acestor plante”.

Astfel, se înființează Agenția Națională privind utilizarea plantelor de canabis, substanțelor și preparatelor ce conțin canabis în scop medical, în subordinea Ministerului Sănătății. Legea reglementează termenul de „uz medical" astfel: „utilizarea pe bază de prescripție medicală licită a medicamentelor, preparatelor sau substanțelor care conțin canabis".

Potrivit proiectului, Ministerul Sănătății, prin Agenția Națională privind Canabisul, achiziționează toată producția internă de plante de canabis, substanțe și preparate ce conțin canabis și asigură distribuirea acestora către persoanele juridice autorizate.

Senatul este prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK