Menu

Viorica Dăncilă: ”Pădurile sunt prima mea prioritate privitoare la mediu, în calitate de Președinte al României!”

f_350_200_16777215_00_images_banner5_dancila-presedinte-implicat.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Am primit în ultimele zile multe întrebări referitoare la poziția și planul meu de acțiuni pe mediu. Cred că Președintele trebuie să aducă în dezbatere publică tăierile ilegale de păduri, criza climatică, calitatea aerului și a apei, situația gunoaielor care ne îngroapă. O cer copiii ieșiți în stradă împotriva indiferenței, o cere societatea civilă care încearcă să oprească drujbele, o cer milioanele de români care pierd, zi de zi, dreptul la natură. Timp de cinci ani, am primit de la Cotroceni doar tăcere sau reacții buimace. În campanie, domnul Iohannis fuge de întrebările importante, refuză să-și facă, măcar acum, temele.

Pădurile sunt prima mea prioritate privitoare la mediu, în calitate de Președinte al României. Voi cere, de urgență, Consiliului Suprem de Apărare a Țării să acționeze ferm în această chestiune de securitate națională, să oblige autoritățile să oprească acum crimele, șantajul și jaful care au loc sub ochii noștri. Voi avea curajul să duc la capăt ce l-a speriat pe Iohannis în 2015, când a început, cu indolența specifică, acest proces.

Voi cere, în cadrul ședințelor de Guvern pe care le voi conduce, să fie dusă la capăt finanțarea corectă și aducerea tehnologică la zi a Sistemului de Urmărire a Materialului Lemnos (SUMAL), repunerea în funcționare a aplicației Inspectorul Pădurii și aducerea la zi, la maxim de transparență, a Inventarului Național Forestier.

Voi susține, prin mesaje publice și prin crearea unui grup de lucru coordonat la nivelul Administrației Prezidențiale, crearea și finanțarea de noi parcuri naturale, precum și creșterea suprafeței împădurite.

Soluțiile există. Este nevoie de curaj și de încăpățânare pentru a le pune în aplicare!

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD | Executat de SC SMEOREANU PRESS SRL | CMF: 31190008

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK