Menu

Lăsaţi-l din mână pe Iohannis, nu vă foloseşte nici vouă, nici nouă

f_350_200_16777215_00_images_banner1_iohannis_nervos.jpg

 

 

 

 

 

Ştim că serviciile secrete germane şi americane au pus cândva ochii pe omul de la Sibiu şi l-au prezentat şefilor ca fiind sluga ideală. Se mai înşeală însă şi cei mai inteligenţi dintre inteligenţi.

Ceea ce s-a pierdut din vedere a fost nivelul redus de procesare mintală a lui Iohannis, invers proporţional, aşa cum se întâmplă întotdeauna, cu imensul lui orgoliu. Aşa se face că individul nu doar că a divizat societatea românească, dar a şi ostilizat o parte a populaţiei împotriva partenerilor externi. Acest efect pervers nu a fost prevăzut în momentul când Iohannis a fost lansat pe orbita prezidenţială.

(Cam la acelaşi nivel de inteligenţă se situează şi ambasadorul Hans Klemm, care a făcut un imens deserviciu relaţiei de ataşament a poporului român faţă de valorile americane).

Cu asemenea specimene umane România se transformă într-o ţară buimacă dispusă să tragă cu ochiul spre Est, chiar dacă în vecii vecilor nu va accepta un parteneriat cu Rusia. Acest joc al privirilor nu este însă favorabil nici nouă, nici vouă, partenerii noştri istorici.

Înţelegem acutizarea jocurilor de interese, dar propunem să nu se întindă coarda prea tare fiindcă se poate rupe. Cum ? Prin sedimentarea unui depozit de frustrare în subconştientul unei mari părţi a populaţiei din România. Românii nu acceptă să fie luaţi de proşti.

Vedem ce se întâmplă în alte foste ţări comuniste, în special în Polonia, Cehia şi Ungaria, unde liderii sunt departe de a avea profilul psihologic al vanitosului, încetului la minte şi agresivului nostru preşedinte. Începem să îi invidiem pe alţii, ceea ce nu avantajează pe nimeni de la Berlin şi Washington.

Pe scurt, lăsaţi-l din mână pe Klaus Iohannis, asumaţi-vă eroarea, fiindcă peste cinci ani riscaţi să aveţi o Românie atât de epuizată social şi moral încât nu veţi mai avea ce face cu ea.

Iohannis este singurul care ne poate accentua sentimentul de colonie şi senzaţia că suntem sclavi. Sunt sigur că nu vreţi asta.

Cui ar folosi ? Nici vouă, nici nouă.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK