Menu

Singurul om printre canalii ?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dancila_ciutacu_1.jpg

 

 

 

 

 

Fiecare dintre noi e liber să judece cum crede , dar nu mă tem să spun că Viorica Dăncilă a fost, de-a lungul întregii zile de joi, singurul om printre canalii.

Chiar începe să mă surprindă plăcut această femeie capabilă să nu se isterizeze şi să nu se lase ispitită de politicianism.

În emisiunea lui Ciutacu, în loc să se lamenteze şi să joace rolul victimei, Dăncilă a continuat să promoveze acele valori pe care clasa politică pare să le-a uitat şi anume corectitudinea, onoarea, fidelitatea faţă de grup şi miza pe interesul oamenilor simpli.

Nu e la modă să o lauzi pe Viorica Dăncilă, dar acest aspect nu mă interesează. Comparând-o cu Iohannis, Ponta sau Tăriceanu, femeia pare normal la cap şi prea puţin virusată de obiceiul speculaţiilor specifice luptei pentru putere.

Au avut grijă nişte băieţi deştepţi să o prezinte pe Dăncilă ca fiind un telefon vechi, analog, în comparaţie cu telefonul inteligent pe nume Iohannis. La telefonul ăsta analog se pare că sunt auzite mai clar nevoile românilor, în vreme ce pe telefonul smart se aud doar trebuinţele altora.

Niciodată Iohannis nu ar fi capabil de următoarea exprimare:

„Sunt un om puternic, sunt lider de partid, candidatul PSD la prezidențiale. Un om puternic poate să își conducă echipa spre victorie. Astăzi într-adevăr moțiunea a trecut, Guvernul a fost demis, dar lupta nu s-a încheiat. Au câștigat o bătălie, dar nu au câștigat războiul. Sunt convinsă că ceea ce va urma va arăta că PSD poate câștiga alegerile prezidențiale. Legat de moțiune. Când am mers la Palatul Victoria am știut că va veni o zi în care voi pleca. Ceea ce mă îngrijorează este ceea ce se va întâmpla de mâine, care vor fi deciziile luate de mâine, ce va face viitorul guvern pentru oameni și pentru România”.

Singura problemă pentru Viorica Dăncilă – pe care dacă nu ar avea-o ar fi în mod cert preşedine – este că laboratoarele ne-au obişnuit să o vedem ca fiind televizorul cu lămpi, alb – negru, vizavi de televizorul Iohannis care prinde toate canalele din lume şi cu toate nuanţele de color.

Dar dacă românii vor spune că e mai bine alb - negru, adică ori e albă, ori e neagră ? Totul este să dăm jos ochelarii de cinema city pe care ni i-a pus pe nas, fiecăruia, propaganda antinaţională.

Pentru o România normală – zice Iohannis, îndemnându-ne, dacă privim corect sloganul, să o votăm pe Dăncilă.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN