Menu

Kovesi – cale liberă către șefia Parchetului European

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Kovesi.jpg

 

 

 

 

 

Astăzi, Comitetul Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER; parte a Consiliului UE) a votat-o ca favorită pe Laura Codruţa Kovesi, pentru postul de procuror şef european. Din cele 22 de voturi exprimate, Kovesi a obținut 17. Urmează și un vot în Consiliul UE, dar acesta e o formalitate.

Contracandidatul Laurei Codruța Kovesi era francezul Jean Francois Bohnert, cel care avusese sprijinul Consiliului, dar acesta a fost numit, în luna iulie, în fruntea Parchetului Național Financiar, ieșind, astfel, din cursa pentru Parchetul European.

Acum, Kovesi rămâne singura variantă de răspuns a celor două instituții –Parlamentul European și Consiliul Europei - care trebuiau să cadă de acord asupra unui singur nume.

Parchetul UE va avea competența de a investiga și a urmări penal infracțiuni care afectează bugetul UE . Misiunea Parchetului UE va fi combaterea fraudei împotriva finanțelor UE. Acesta va avea competența de a investiga și a urmări penal infracțiuni care aduc atingere intereselor financiare ale UE.

Parchetul European va efectua investigații transfrontaliere în cazuri de fraudă în care sunt implicate fonduri ale UE de peste 10 000 EUR sau în cazuri de fraudă în materie de TVA la nivel transfrontalier care implică daune de peste 10 milioane EUR.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK