Menu

Panică la Washington, iar Birchall, precum toate cozile de topor, rămâne singură

f_350_200_16777215_00_images_banner1_birchall_procurorul_general.jpg

 

 

 

 

 

Dialogul din CSM dintre Lia Savonea şi Ana Birchall i-a speriat pe americani fiindcă niciodată în mod oficial nu s-a pus atât de tranşant problema că partenerul strategic are oameni în guvernul României.

La nici 24 de ore, o informaţie îl intoxică pe Adrian Severin care crede că alţii sunt intoxicaţii. Adrian Severin scrie:

”O intoxicare marca Birchall-Maior???

Primesc o informație din surse credibile: se pare că „foaia de parcurs” referitoare la justiția română a fost solicitată autorităților americane de însăși Ana Birchall (inclusiv ca vice-premier responsabil cu gestionarea parteneriatelor strategice), iar acestea, de bună credință, influențate și de lobbiștii ambasadorului Maior, au răspuns ministrului român al justiției (iar nu unei persoane fizice anume) socotind că este vorba despre un demers oficial al Guvernului român partener. Informația se confirmă dacă analizăm atent răspunsurile evazive date de Ana Birchall în ședința CSM din 17 septembrie 2019, întrebărilor insistente ale Președintei Lia Savonea.

Specialiștii dezinformării și manipulării de masă au folosit apoi răspunsul, și acela redactat de câțiva birocrați americani în „cooperare” cu amabasada română, ca pe o declarație de susținere americană pentru Birchall.

Dacă așa stau lucrurile această susținere este un fals. El dovedește periculozitatea Anei Birchall pentru securitatea națională a României.

Mă întreb, de asemenea, cum poate prevala poziția Guvernului român la CE, JAI, CJUE etc, dacă reprezentantul său în domeniul justiției nu o susține?

În fine, faptul că ministrul negociază cu partenerii externi reforme în justiție peste capul CSM, care este forul suprem al autorității judecătorești, constituie cea mai patentă imixtiune a putereii executive în domeniul puterii judecătorești și cea mai gravă amenințare la adresa independenței justiției. Ar fi cazul ca CSM să sesizeze CCR apariția acestui conflict juridic de natură constituțională”.

Interpretarea e interesantă, chiar simpatică și încearcă să îi scoată din rahat, scuzați expresia, pe cei care o folosesc pe Ana Birchall. E ca în cazul Caracal, totul trebuie să pice pe monstrul Dincă.

Așa stau lucrurile și o dovedește comunicatul Departamentului de Justiție al SUA venit în momentul în care Birchall a fost remaniată.

”Departamentul de Justiție al SUA a lucrat îndeaproape cu Ana Birchall și o vede ca pe un partener vital și de încredere în lupta împotriva corupției. Prezența sa în fruntea Ministerului Justiției a venit într-o perioadă vitală pentru România, în care controversele au ridicat întrebări legate de angajamentul României față de valorile statului de drept și au redus încrederea publică și au generat îngrijorări crescânde în rândul comunității internaționale. Sub conducerea lui Birchall, România poate să devină din nou exemplu în regiune pentru progresele luptei anti-corupție”

Să ne mai amintim că ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland.a spus: ” «Faptul că Procurorul General al SUA l-a invitat recent pe ministrul român al Justiției Ana Birchall – este unul dintre motivele pentru care sunt aici, să mă întâlnesc cu ea, ca urmare a invitației – să vină în SUA și să continue să lucreze alături de el și de echipa lui, în mod direct, pentru o foaie de parcurs pentru România, la care el a contribuit. O foaie de parcurs consultativă, legată de ceea ce SUA consideră a fi prevederi și măsuri adecvate care să fie introduse în legislație și în ordonanțe, pentru a asigura un stat de drept puternic și consistent.”

Panică la Washington, iar Birchall, precum toate cozile de topor,  rămâne singură. 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK