Menu

Vine cutremurul. Peste foarte puţin timp: austeritate, concedieri, explozia preţurilor, sarăcie

f_350_200_16777215_00_images_banner5_saracie.jpg

 

 

 

 

Pregătiti-vă de turbulențe masive în cazul implementării programului de guvernare alternativă!

Am avut curiozitatea să citesc interviurile acordate de politicienii PNL, PLUS și USR cu privire la programul de guvernare economic propus românilor, ca alternativă la cel actual.

Nu există viziune, nu există argumente.

Multe măsuri sunt iluzorii, inaplicabile iar altele sunt deja funcționale de ani buni!

Marea lor majoritate sunt experimente teoretice, de laborator, aplicate probabil prin Chile și Argentina (țări care ulterior au intrat în faliment).

Implementarea acestor idei va conduce la austeritate, concedieri în rândul bugetarilor, o reducere puternică a creșterii economice, preturi mai mari la alimente, medicamente, cărti s.a., eliminarea programelor de ajutor ptr IMM ex Start Up Nation, eliminarea subventiilor, posibila privatizare a educatiei si sănătății etc. Sărăcie și polarizare socială.

Politicianul care întocmește programul economic de guvernare al PNL propune politici de distribuire a averii de jos în sus, de la cetățeni către sectorul bancar, cel financiar, pensii private s.a. Iată câteva dintre idei:

• vrea consolidare bugetară, adică austeritate,

• consideră creșterile de salarii și pensii populiste,

• vrea reversarea OUG 114 pe pensii adică nu este de acord cu creșterea pensiilor, creșterea pensiei minime și creșterea pensiilor militare

• propune să virați cât mai mult la pensiile private Pilon 2

• acuză că s-au pus frâne dezvoltării Pilonului 2 neștiind că "Ian 2017 - martie 2019 (9 trimestre) activele nete acumulate ale romanilor în Pilonul 2 au crescut cu 21,72 miliarde lei, la 53,19 miliarde lei de la 31,47 miliarde lei in dec 2016. În precedentele 9 trimestre (sept 2014-dec 2016) cresterea a fost de doar 13,7 miliarde lei)" (ultimul Comunicat ASF pe temă). Deci în timpul guvernării PSD - un pus de 59%?!

• pensiile si salariile s-au mărit din inflație și datorie (sic!)

• desființarea facilităților acordate sectorului IT

• desființarea programului Prima Casă

• următoarea criză ce va afecta România nu va avea factori externi (sic!)

• în prezent economia României este ca în 2008 (sic!)

• Vorbeste o administratie suplă - în traducere bugetari concediați.

Spune si metoda - prin modificarea Codului Administrativ și a Statutului Funcționarului Public

• Spune că salariul minim este o barieră - propune Desființarea salariului minim la nivel național și stabilirea lui diferențiată, pe județe, adică mai puțin și dă exemplul Vasluiului - deci cu cât județul este mai sărac, cu atât să fie mai mulți sclavi

• Afirmă că "Lumea este nemulțumită de școlile și spitalele de stat" probabil gândind că privatizarea educației și a sănătății ar fi mai bună.

Politicianul care întocmește programul economic de guvernare al PLUS propune

• eliminarea cotelor reduse la TVA si a excepțiilor la impozitul pe profit - cu alte cuvinte propune creșterea TVA de la 5% / 9% la 19% la alimente, cărți, turism, medicamente s.a. ceea ce înseamnă o creștere explozivă a prețurilor și scăderea puterii de cumpărare, mai ales în rândul celor cu venituri reduse și medii

f_350_200_16777215_00_images_banner5_socol-2017-statistica.jpg

• eliminarea cotelor reduse de TVA, susținând principii conforme europene, dar uită să spună sau nu are info conform căreia 27 de țări din 28 au cote reduse de TVA (captura 1)

• Sustine reforma Codului Administrativ si introducerea criteriilor de performanță (măsuri funcționale deja, existente în Programul de Guvernare al PSD din 2016)

• Reforma administrației publice - de la 3300 autorități publice la cel mult 1000, privând astfel zone intregi de acces la servicii și utilități publice, mărind astfel polarizarea economică și socială

• Spending review, raționalizarea cheltuielilor publice - s-a făcut un astfel deproces în 2014, există ca măsură în Programul de Guvernare al PSD din 2016 (în MFP există Directia de Analiza si Eficientizare a Cheltuielilor Publice)

• Prioritizarea investitiilor publice - se face an de an încă din 2014, exista ca măsură consolidată în Programul de Guvernare al PSD din 2016 (în MFP există Directia de Programare a Investitiilor Publice, Directia de Management al Investitiilor Publice)

Politicianul care întocmește programul economic de guvernare al USR vine cu diverse propuneri care sunt atât de smart și consistent analizate și argumentate aici încât nu mai este nevoie de niciun comentariu suplimentar https://economie101.ro/viziunea-fiscalitate-plina-greseli-.../

Interviurile cu politicienii care doresc să ia parte într-o guvernare de dreapta - alternativă la cea actuală, aici https://www.economica.net/interviurile-economica.html

Cristian SOCOL -Facebook

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK